Fransa’da sert kripto para önlemleri geliyor: 1 euroluk işlemde bile KYC zorunluluğu yolda
Fransa’da sert kripto para önlemleri geliyor: 1 euroluk işlemde bile KYC zorunluluğu yolda

Fransa dijital avroyu denemek için bir deney programı başlattı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fransa merkez bankası, dijital avronun uzlaştırma prosedürlerine entegrasyonunu test etmek için deneysel bir program başlattı.

Fransa bu programla pek çok çıktıya ulaşacak

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, programın amacı teknolojinin sunduğu potansiyelleri araştırmak. Banka ayrıca tokenleştirilmiş finansal varlıkların çözümü için yenilikçi prosedürlere Merkez Bankası Dijital Para Birimlerini (CBDC) entegre eden somut vakaları belirlemek istiyor.

Duyuruya göre programın üç katlı bir hedefi var. Birincisi, CBDC kullanılarak geleneksel bankalar arası anlaşmanın nasıl yapılabileceğini göstermek. İkinci amaç CBDC’nin faydalarını belirlemek. Son fakat aynı derecede önemli olan ise CBDC’nin finansal istikrar ve para politikası üzerindeki etkisini analiz etmek.

Bu nedenle banka, ilgili kurumları başvurmaya çağırıyor. Duyuru uyarınca başvuru sahibinin Avrupa Birliği’nde (AB) veya Avrupa Ekonomik Alanı anlaşmasına taraf bir devlette kurulması gerekli.

Her başvurunun şu kullanım durumlarından en az birini kapsayan bir deney önerisi içermesi gerekiyor:

  • Listelenen veya listelenmeyen bir finansal aracın teslim edilmesi
  • Başka bir merkez bankasının dijital para birimi
  • Fransız Para ve Mali Kanunu tarafından tanımlanan dijital varlıklar

Merkez bankası bir para yaratmıyor, sadece test yapıyor

Ancak merkez bankası, bu deneyler bağlamında para yaratmayacağını iddia ediyor. Ayrıca tutarı dijital olarak avro cinsinden yansıtan tokenin, ödemenin yapıldığı hesap gününün sonunda imha edileceğini de sözlerine ekledi.

Adaylar başvuru formlarını en geç 15 Mayıs 2020 tarihinde TSİ 16.00’ya kadar göndermeleri gerekiyor. Uygun başvuru sahipleri Haziran 2020’de mülakata çağrılacak ve seçim 10 Temmuz’da gerçekleştirilecek. Merkez bankası bu deneylerin banknot ve madeni paraların yerini almak için gerçekleştirilmediğini belirtiyor.

cryptopress

Piyasa bu kadar belirsizken Bitcoin almak mantıklı mı?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin