S&P 500 ile Bitcoin korelasyonu artıyor: Bu iyi bir durum mu?
S&P 500 ile Bitcoin korelasyonu artıyor: Bu iyi bir durum mu?

Chainalysis’ten dikkat çeken Bitcoin raporu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimleri ve Blockchain üzerine raporlamalar sunan araştırma şirketi Chainanalysis, Bitcoin kullanıcılarının son dönemdeki davranışları ve alışkanlıkları üzerine bir rapor yayımladı. Raporda, tüketicilerin darknet’te yaptığı Bitcoin miktarında azalma olduğu belirtildi.

Bitcoin harcamaları darknet’te azalıyor

Rapora göre önde gelen kripto para birimi küresel pandemin sürerken büyük dalgalanmalara tanık olduğundan, darknet’te yapılan Bitcoin ödemeleri geçen ay önemli ölçüde azaldı. Ancak ağdaki trader hizmetleri fiyat dalgalanmalarına karşı nispeten dayanıklı kaldı.

Daha önce yine aynı firma tarafından yayımlanan bir raporda, karanlık piyasa faaliyetlerinin Bitcoin’in kısa vadeli fiyatı üzerinde bir etkisi olmadığı gösterlimişti. Ancak son rapora göre, karanlık piyasa faaliyetleri, daha önce hiç olmadığı gibi BTC fiyatı ile yüksek bir korelasyon gösterdi. Rapora göre karanlık pazar faaliyetleri ile BTC fiyatı arasındaki iş birliği şu anda bir dizi faktörden kaynaklanıyor olabilir.

Faktörlerden biri, kaçakçılık organizasyonlarının küresel pandemiden dolayı kaynak sağlayamadıkları için uyuşturucu satıcılarının satış yapamamaları olabilir.

BTC bir boğa tuzağı göstermiş olabilir

Bu haberin yazıldığı esnada Bitcoin son 24 saatte yaklaşık %5,4 arttı ve 6 bin 600 doların biraz üzerinde işlem görüyor. Artış, BTC’nin 2013’ten bu yana en kötü aylardan birine tanık olmasından sonra geldi.

Ancak, BTC’nin fiyatı henüz tehlikede değil. Bitcoin için kısa vadeli tahmin, küresel salgının ortasında hâlâ düşüş eğiliminde. Koronavirüs salgını dünyayı durdurmaya devam ederken finansal piyasalar da düşüş gösteriyor.

coinnounce

Piyasa bu kadar belirsizken Bitcoin almak mantıklı mı?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin