Fortnite Blockchain teknolojisi ile mi ilgileniyor?
Fortnite Blockchain teknolojisi ile mi ilgileniyor?

Fortnite’ın yapımcıları Blockchain teknolojisi ile mi ilgileniyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Özellikle son dönemlerde oyun piyasasının hızla yükselişe geçtiği aşikar. İnsanlar bilgisayar başında kendilerine şatafatlı bir hayat kurup karakterlerinin güçlerini yarıştırma konusunda adeta bir savaş veriyor. Sadece oyun satışları değil, oyuna has para birimlerinin satışı, daha güçlü silahlar, daha gösterişli kostümler ve güçlendirmelerle büyük bir pazar mevcut. Kazananlar sadece oyun şirketleri de değil üstelik. Oyuncular kendi aralarında oyun içi eşyaları satarak ciddi gelirler elde ediyorlar. Tabii iş bu kadar büyük bir noktaya gelince ödemelerle ilgili de birçok soru işareti oluyor insanların kafasında. İnternet üzerinde dönen kredi kartı dolandırıcılıkları yüzünden çoğu insan alışveriş yapmaya çekiniyor. Bu noktada ise neden hala kripto paraların sektöre girmediği merak konusu haline gelirken Insomniac Games’in Topluluk Direktörü verdiği röportajda Blockchain teknolojisi ve Fornite oyunuyla ünlü Epic Games’in bu konudaki adımları hakkında konuştu.

Insomniac Games Blockchain teknolojisi konusunda heyecanlı

Playstation 4’e özel çıkan Marvel’in Spider-Man oyunu ile sektörü heyecanlandıran Insomniac Games’in Topluluk Direktörü James Stevenson ünlü bir teknoloji dergisine verdiği röportajda şunları söyledi:

A+++ oyunlarımız için Blockchain denemeleri yapmaya başlamadık, çünkü hala PSN mağazasında diskler üretip satan geleneksel geliştiricileriz. Ama dijital hakların yönetimi perspektifinden baktığımda bu olayın çok ilgi çekici olduğunu düşünüyorum. Blockchain aracılığı ile yapılan satışların hak yönetimi çok daha kolay bir şekilde yapılabiliyor. Belirli verileri oluşturma ve bilgi kümelerini yönetme aşamasında pratik uygulamalar çok ama çok ilginç. Bence geliştiriciler henüz sadece teknolojinin yüzeyini inceliyor. Derinlere daldıklarında devasa şeylerle karşılaşacağız.

Fortnite Blockchain teknolojisi ile mi ilgileniyor?
Fortnite Blockchain teknolojisi ile mi ilgileniyor?

Oyun dünyası Fortnite veya Rocket League gibi oyunların adım atmasını bekliyor

Oyuncuların Insomniac Games’in Blockchain ile ilgilenip ilgilenmeyeceği konusunda büyük merakı ile ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

Sanırım geliştiricilerimiz henüz bu olaya sadece “yeni bir teknoloji” gözüyle bakıyor. Bu noktada Spider-Man gibi oyunlarda nasıl direkt olarak bu teknolojiyi kullanabileceğimize emin değilim. Endüstrinin perspektifinden baktığımda dijital hakların nasıl ele alınacağını görmek ilginç olacaktır. Sadece oyun hakları da değil üstelik, mikro transferler, oyun paraları ve para kazanma konusundaki olaylar çok daha kolaylaşabilir. Oyun dünyası, bunu gerçekten iyi kullanabilecek bir oyunu bekliyor. Bu oyunun özel bir yol ile Blockchain sayesinde havalı bir şeyler yapmaya izin vermesi gerekiyor; aynı Rocket League veya Fortnite gibi. Sonrasında her şey aniden çok fazla ilgi görmeye başlayacak.

Fortnite teknolojiye hızlı ayak uyduruyor

Fortnite’ın yapımcısı Epic Games’in son dönemlerde anlaşma imzaladığı bir Blockchain girişimi, bize Fortnite’ın yakın dönemde bu dünyaya adım atacağını düşündürüyor. Stevenson ise konu ile ilgili şunları ekliyor: 

Epic Games’in teknolojide ne kadar hızlı ilerlediği göz önüne alındığında, Blockchain gibi bir teknolojiden yararlanmak için hazırlanmaları şaşırtıcı değil. Hikaye anlatımı konusundaki ilerlemesi heyecan verici. Çıkardığımız oyunlar birbirinden çok farklı türdeler ama Fortnite ile yaptıkları şey büyük bir başarı. Gerçek dünya ve sanal dünya arasındaki etkileşimine, oyunda hızlıca yaptıkları değişimlere, satın alabileceğiniz onca eşyaya ve e-spor dünyasında yaptıklarına bir bakın.

Oyun sektörü piyasaya atılmak için geç bile kaldı bence. Kripto paralarınızı oyunlarda kullanabilmek çok güzel olmaz mıydı? Fortnite yakın dönemde bununla ilgili bir duyuru yaparsa şaşırmamak lazım. Peki siz bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?

btcwires

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin