featured

Forbes: “Stablecoin’lere paranızı yatırmayın!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Forbes dergisinde çıkan bir makalede Stablecoin’ler mercek altına alındı. Stablecoin’lerin bu haftaki haberlerde riskli kripto bahislerini korumanın popüler bir yolu haline geldiği anlatılıyor. Ayrıca yenilikçi iken, onlara yatırım yapmanın neden kötü bir strateji olduğu konusunda argümanlar yayınlandı.

Winkelvoss ikizleri Paxos’u duyurdu

Stablecoin, çoğu durumda USD’nin değeri olan geleneksel bir para birimine sabitlenmeleriyle ayırt edilen bir kriptokol kategorisi. Geçtiğimiz günlerde, Winkelvoss ikizleri yeni bir sabit para Paxos’u duyurdu. Bu özel tipteki token, kripto manzarasının görünür bir parçası olacağından öngörülebilir gelecek için faydalı olabilir. Bu gelişmelere karşılık olarak, Forbes bir makale yayınladı.

Forbes yazarı Simon Moore: ”Stablecoin’ler fırsatları kaçırıyor.”

Makale yazarı Simon Moore, teknolojik açıdan ilginç olsa da, sabit kriptoların aslında kötü bir yatırım olduğunu ileri sürüyor. Analizinde, Stablecoin’ler kripto paranın doğuştan riskini ortadan kaldırırlar, ancak karşılığında, kriptoya erken yatırım yapan herkesin zaten deneyimlediği yüksek kazancıda kaybettirir. Moore, birçoğu göreceli olarak istikrarlı bir değere bağlı oldukları için Stablecoin’lerin çekildiğini belirtiyor. Ancak Moore’ye göre, kripto paralar çok değişken olduğu için, Bitcoin gibi bir yatırımdan daha istikrarlı olması özellikle dikkat çekici. Ayrıca Moore’ye göre, denklemdeki dengesizliği ortadan kaldırarak, piyasalar yükseldiğinde, Stablecoin’ler potansiyel olarak büyük kazançlar kaçırıyor.

Vurgulanan ana nokta, Stablecoin’lerin doğal olarak kötü yatırımlar olması, çünkü USD tarihsel olarak zayıf bir yatırım aracı. Moore, ABD’nin enflasyona yöneldiğini ve ABD’nin borçlarını geri ödemek için daha fazla para bastığını açıklıyor. Bu aslında, kripto para birimlerinin yaratılmasının nedenlerinden biri olarak merkezi bir güce daha fazla baskı yapmaktan ve para birimini devalüe etmekten kaçınmak.

Stablecoin’ler psikolojik bir avantaj sağlıyor

Moore, daha sağlam değerleri ve zaten iyi kullanılan para birimlerine bağlı olmaları göz önüne alındığında, Stablecoin’lerin psikolojik bir avantaj sağladığını kabul ediyor. Hem geleneksel finansal para biriminden kriptoya sermaye transferi için bir köprü görevi görüyorlar hem de büyük artışlar ve düşüşler yaşayan kripto para piyasasını daha kullanışlı hale getiriyorlar. Kripto para projesinin tam olarak tasarlandığı gibi gerçekleştirilmesi için, piyasanın vahşi dalgalanmaları üzerinde spekülasyon yapan bir yatırım aracı değil, bir değişim aracı olarak kullanılması gerekir.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin