Forbes, Craig Wright’a savaş açtı: İşte sahte Satoshi'yi durdurmanın tek yolu
Forbes, Craig Wright’a savaş açtı: İşte sahte Satoshi'yi durdurmanın tek yolu

Forbes, Craig Wright’a savaş açtı: İşte sahte Satoshi’yi durdurmanın tek yolu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kendini Bitcoin kurucusu Satoshi Nakamoto olarak ilan eden Craig Wright, son zamanlarda çok dikkat çekiyor. Bu durum Forbes yazarlarını bile rahatsız ediyor gibi görünüyor.

Satoshi Nakamoto iddiaları dikkat çekiyor

Twitter kullanıcısı Hodlonaut ve Blockstream CEO’su Adam Black, yaptıkları (sahte Satoshi) olumsuz ifadelere cevap olarak verdiği bazı yasal tehditlerden sonra, Craig Wright medyanın dikkatini çekti.

Yeni bir Forbes makalesi, bu kişinin kripto topluluğundaki rolü üzerindeki etkisini nasıl azaltılabileceğini ortaya koyuyor.

Craig Wright’ın ilk ortaya çıkışı

Kasım 2018’de Bitcoin Cash hard fork’undan sonra hayata geçen Bitcoin SV platformunun lideri olan Dr. Craig Wright, Calvin Ayre’nin sahip olduğu nChain şirketi ve medya platformu CoinGeek tarafından desteklenmekte.

Başlangıçta, Wright, Bitcoin kurucusu Satoshi Nakamoto adının arkasına saklanan en az bir kişi (bir ekip) olduğunu belirtti. Daha sonra Bitcoin Core ve Bitcoin Vakfı’nın önde gelen birçok çalışanı tarafından desteklendi. Buna rağmen, Wright, gerçekten Satoshi olduğuna dair net bir kanıt ya da işaret sağlayamadı.

Wright, kripto endüstrisinin önde gelen isimleri ve Vitalik Buterin, Binance CEO’su, Bitcoin Core’un birkaç katılımcısı, vb. gibi teknik uzmanlar tarafından eleştirildi.

ETH’nin kurucusu Wright’ın “iftira” için dava açtığı kişiler arasında

Forbes, Craig Wright’ın Charles Sturt Üniversitesi’nden hiç doktora derecesi almadığını ve Craig Wright’ın I-am-Satoshi iddialarına karşı oldukça fazla kanıt bulunabileceği bir web sitesi paylaştığını yazıyor – StopCraigWright.com.

Kamusal ilgiden uzak durmak

Forbes makalesinin yazarı, temel olarak Craig Wright’ı durdurmanın tek bir yolu olduğunu öne sürüyor. Forbes, Craig’in istediği şeyin (Satoshi olduğuna inanılmasının yanı sıra) medyanın ilgisi olduğunu öne sürüyor. Şimdiye kadar, sosyal medya sataşmaları ve açılan davalarla tüm dikkatleri çekmeyi başardı.

Forbes, Wright’ın bundan mahrum edilmesi gerektiğini ileri sürüyor. Binance’in CZ’si tarafından başlatılan ve daha sonra diğer borsalar ve cüzdanlar tarafından desteklenen BSV’nin çıkarılması bunun için iyi bir başlangıç.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin