bitcoin adaptasyonu

Forbes: “ Bu 3 ana faktör yakın gelecekte Bitcoin ’in yükselişine ve geniş çaplı adaptasyonuna yardımcı olabilir”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Adamant Capital, geçtiğimiz günlerde Bitcoin hakkında bir rapor yayınladı ve birçok kripto haber bülteni bunun üzerine tartışmalara başladı. Bununla birlikte, Forbes ise BTC fiyat artışına ve toplu Bitcoin alımına neden olabilecek faktörlerle ilgili daha ilginç noktalara değindi.

Uzun vadede BTC talebini artırabilecek 3 önemli nokta

Merkezsiz yapının sürdürebilir olması

Forbes’in inandığı ilk önemli nokta, Bitcoin’in ölçeklendirme (genişleme) ile ilgili sorunlarını çözmek için daha fazla protokol katmanı ekleyerek merkezsiz yapısını koruması.

Forbes, yapılan araştırmaya dayanarak Bitcoin’in evrensel olarak erişilebilir bir protokol üzerinde çalışmaya devam etmesi gerektiğinin önemine vurgu yapıyor. Düşük gereksinimlere ihtiyaç duyan bir Bitcoin düğümünü (node) çalıştırmanın bir örneği olarak, araştırmanın yazarları DLT verilerini bir uydu üzerinden alma ve Android destekli bir akıllı telefon kullanarak tam bir düğümü kullanma seçeneği olarak adlandırıyor.

Lightning Network’un ve yan zincirlerin geliştirilmesi, BTC kullanıcılarının madencilere güvenme gereğini veya zincirde blok alanı kaplamak zorunda kalmadan finansal işlemler yapmalarını sağlayacak.

Gizlilik yaklaşımını ve akıllı sözleşme seçeneğinin uygulanmasında iyileştirme seçeneği olarak, Taproot ve Schnorr imzaları öneriliyor. Ayrıca, araştırmayı yapanlar madencilik tesislerinin siyasi istikrara sahip ve düşük elektrik ücreti olan ülkelere taşınması gerektiğine inanıyor.

 Bitcoin vadeli işlemleri

İkinci gerekli koşul, Bitcoin’in finansallaşması olarak görülüyor. Forbes, burada Bitcoin ile ilgili işlemciler arasında Bitcoin vadeli işlemlerinin yayılmasının öneminden bahsediyor. Bitcoin vadeli işlemleri ise ilk olarak 2017 yılında CME, CBOE ve LedgerX tarafından başlatılmıştı.

Bu yıl, Intercontinental Exchange (ICE) tarafından oluşturulan Bakkt Borsası’nın, CFTC’nin firmaya lisansını verdiği andan itibaren piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Yeni nesil Bitcoin’e büyük katkı sağlayacak

Adamant Capital’in raporundaki son ana faktör, y kuşağının Bitcoin yatırımı ve kullanımına katılımı. Rapora göre, y kuşağının (‘80 ila 2000 yılları arası doğanlar) harcanabilir geliri, 2029 yılına kadar tüm önceki nesillerin gelirlerini aşabilir.

Çalışma, bu neslin Blockchain ve kripto para sektörüne karşı daha ılımlı olacağını, buna nazaran Bitcoin’in benimsenmesine ve fiyatının büyük ölçüde artmasına yardımcı olacağını söylüyor.

u.today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin