Tezos ve Dash fiyat analizi: XTZ ve DASH için beklenen yön, teknik görünüm ve önemli seviyeler
Tezos ve Dash fiyat analizi: XTZ ve DASH için beklenen yön, teknik görünüm ve önemli seviyeler

Fon yöneticisi uyardı: “Bitcoin satıp altcoin almak çok riskli!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son günlerde altcoin piyasasında meydana gelen canlanmadan ötürü çoğu yatırımcı, BTC’lerini satıp altcoin almaya başladı. Bu yatırımların arkasında Cardano ve Dogecoin’in çektiği bir yükseliş dalgası yatıyordu. Bitcoin’in son dönemdeki durağanlığı yatırımcıları bu tarz hareketli varlıklara iterken ünlü bir fon yatırımcısı, bu stratejinin son derece riskli olduğu konusunda uyardı.

Bu eğilim ünlü analist PlanB’nin 10 Temmuz’da paylaştığı bir anket tarafından da doğrulandı. Ankete katılanlar altcoin almak için BTC satışı yaptıklarına dair güçlü bir eğilim olduğunu gösterdi. Bunun son dönemde işe yaradığını belirtmek gerekiyor zira bazı altcoinler bu hafta BTC’den çok daha iyi performans gösterdi.

Jason Williams: “Altcoin almak yerine HODL yapın.”

Ancak önde gelen bir fon yöneticisi bu stratejinin tehlikeli ve “riskli” olabileceğini düşünüyor.

Morgan Creek Digital’in ortağı Jason Williams, altcoin satın almak için Bitcoin satmanın tehlikeli bir oyun olabileceğini açıkladı:

İnsanlar altcoin satın alabilmek için BTC satıyorlar. Bence bu çok riskli. Eminim, gerçek ve dürüst bir tarihsel analiz yapılsaydı HODLing’in ne kadar üstün bir strateji olduğu görülürdü.

Williams’ın düşüncesi, Bitcoin’i tutmanın BTC’de veya altcoinlerde kısa süreli salınımları tahmin etmeye çalışmaktan daha iyi olduğuna dair uzun süredir devam eden inanca dayanıyor.

Altcoin sezonunun yakında sona ereceğini gösteren 4 işaret

Jason Williams bu şekilde düşünen tek isim değil. Twitter’da CryptoAmsterdam takma adıyla paylaşımlar yapan bir analist, altcoin rallisinin yakında sona erebileceğini işaret eden dört göstergeyi paylaştı:

  1. Bitcoin hakimiyeti, önemli bir haftalık desteği geri çekmeye hazırlanıyor.
  2. BTC’nin oynaklığı en son Mart 2019’da görülen aşırı düşük seviyelerde. Bitcoin, kesintiler sırasında sıklıkla kripto pazarına liderlik ediyor.
  3. Q3, tarihsel olarak Bitcoin için aşağı yönlü bir çeyrek oldu. BTC son ayı trendlerinde altcoinlerden daha iyi performans gösterdi.
  4. Binance CEO’su Changpeng Zhao, altcoin projelerinin çoğunun bu yaklaşan piyasa döngüsünü “pompalama” ihtimalinin olmadığını söyledi.

Bu arada BitTorrent ödeme yöntemleri arasında BUSD’yi ekledi. Bunun olası sonuçlarına dair hazırladığımız haberi buradan okuyabilirsiniz.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin