Yıldız altcoin patlama yaptı! Altcoin mevsiminin ayak sesleri mi?
Yıldız altcoin patlama yaptı! Altcoin mevsiminin ayak sesleri mi?

11 Temmuz Dogecoin analizi: DOGE için rüyanın sonu mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ortaya çıktığı günlerde sadece bir şaka parası olarak anılan Dogecoin son günlerdeki yükselişiyle dikkat çekmeyi başardı. Kripto para esasında yılın başından beri oldukça sessiz ve durgundu. Ancak popüler sosyal ağ TikTok’ta başlatılan ve coin’i 1 dolara pump’lamayı amaçlayan bir challenge ile DOGE bir anda hareketlenmeye başladı.

Dogecoin haftalık grafiği
Dogecoin haftalık grafiği | Kaynak: Coinmarketcap

Coin 1 dolara ulaşamasa da birkaç gün içerisinde değerini ikiye katlamayı başardı. Bu esnada kripto para piyasası pek de parlak bir görünüm içerisinde değildi. Ancak sonrasında DOGE’nin yüzde 25’i aşan sert bir düşüşle karşılaştığını da belirtmek gerek. Yine de tüm kazançlarını bırakmış değil.

DOGE’nin bu sert hareketleri piyasanın dikkatini çekmeyi başardı. Awesome Osilatörü grafiklerde keskin bir yükselişe işaret ederken göreceli güç endeksi aşırı alım bölgesine doğru arttı ve sonra düştü.

Dogecoin kanadındaki yükselişin tek tetikleyicisi TikTok değil

Bu sert yükselişin altında yalnızca TikTok’un olduğunu söylemek pek mantıklı olmayacaktır. Zira Bitfinex’in 50x kaldıraçlı listelemesinin yanı sıra pek çok borsa vadeli veya spot bölümlerinde artık DOGE’ye yer vereceklerini duyurdu. Daha fazla talep, arzı da beraberinde getirdi.

Yüzde 25’i bulan düşüş şüphesiz kârlarını alıp piyasadan çıkmak isteyen yatırımcılardan kaynaklanıyor. Bundan sonra ne olacağı pek bilinmese de borsaların yüksek ilgisi kripto paranın bir süre daha bu sularda yüzmesine sebebiyet verebilir. Ayrıca ETH ve LINK tarafındaki olası bir hareketlenmenin altcoinleri iyice dibe çekebileceği düşünülüyor. Neler olacağını hep birlikte göreceğiz. 

Bu arada Coinbase halka açılan ilk kripto para borsası oldu. Detaylar için buradaki haberimizi okuyabilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin