featured

FOMC toplantısı öncesinde Bitcoin’e olan ilgi artıyor: BTC fiyatı, toplantıya nasıl tepki verecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyat boğaları, hafta başında 27.200 dolarlık direncin reddedilmesinin ardından daha güçlü bir şekilde geri dönüyor. Yatırımcılar, BTC’nin 27.000 doların üzerine yerleşip 31.000 dolara yükselmeye devam edip etmeyeceğini ya da 25.000 dolarlık ana destekten daha fazla likidite arayışına girip girmeyeceğini ve itme söz konusu olduğunda aşağı yönlü 22.000 dolara uzatıp uzatmayacağını merakla izliyor.

Bitcoin FOMC toplantısına nasıl tepki verecek?

Kripto para piyasası, Bitcoin fiyatı ve piyasanın geri kalanı için olası sonuçlara ilişkin endişelerin ortasında çarşamba günü Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının sonucunu bekliyor.

Reuters’e göre ekonomistler, Federal Rezerv’in bu yıl ikinci kez faiz artışlarını duraklatmasını ve yıl sonundan önce gelecekteki artışlar için rotayı açık tutmasını bekliyor. Federal Rezerv gösterge faiz oranları şu anda yüzde 5,25 ile yüzde 5,5 arasında değişiyor.

Geçmiş FOMC toplantılarında yapılan açıklamalar, haziran ayındaki ilk duraklamanın ardından Fed’in yıl bitmeden enflasyondaki ısrarlı yükselişle mücadele etmek için iki faiz artışı daha öngördüğünü gösterdi. İlk artış temmuz ayında gerçekleşti ve piyasa gözlemcileri, düzenleyicinin ikinci artışı değerlendirmeden önce eylül ayını atlamasını önerdi.

Enflasyonun yavaşladığını gösteren ağustos Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin açıklanmasından bu yana Bitcoin yükseliş trendini sürdürmeye devam etti. Bununla birlikte ham petrol maliyetindeki artışa atfedilen fiyat artışları, çoğu komite üyesinin “enflasyon için önemli yukarı yönlü risk” görmesiyle karışık sinyaller gönderiyor.

Bu arada haftalık grafik hafta başında tartışılan Bitcoin fraktalının oynadığını gösteriyor. Direncin 27.200 dolardan reddedilmesi 27.000 doların altına hızlı bir geri çekilmeyle sonuçlandı, ancak üst aralık sınırı destek görevi görerek BTC fiyatının taze likiditeyi süpürmesine ve 27.000 dolar desteğini geri almasına izin verdi.

Bitcoin

25.609 dolardaki 200 haftalık Üstel Hareketli Ortalama (EMA) (mor), Bitcoin’in piyasa yapısının iyileşmekte olduğuna dair bir işaret. Boğalar 21 haftalık EMA (kırmızı) ve 100 haftalık EMA’yı (mavi) desteğe çevirirse bir sonraki fraktal fiyatı 30.000 dolar seviyesinin altına itmeden önce 31.000 dolara bir kırılma yaşanabilir.

SuperTrend ve Para Akışı Endeksi (MFI) gibi temel trend göstergeleri yükseliş eğilimini teyit ediyor. İlk gösterge piyasadaki oynaklığı ölçerken MFI BTC piyasalarına giren ve çıkan para hacmini karşılaştırıyor. SuperTrend destek sağlarken Bitcoin fiyatını takip ettiği ve MFI aşırı alım bölgesine doğru yükseliş trendini koruduğu sürece olasılıklar daha büyük bir yükseliş trendinin lehine olacaktır.

Bitcoin’in kurumsal benimsemesi artıyor mu?

Kurumsal yatırımcılar arasındaki ilgi, birden fazla kapitülasyonla sonuçlanan kripto varlığın kışına rağmen artmaya devam etti. Blackrock, Fidelity Investments ve Franklin Templeton gibi önde gelen küresel firmaların ilgisini çeken spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) girişimi bu ilgiyi artırıyor.

Bitcoin’e yatırım yapmak isteyen kurum sayısındaki artışın fiyat üzerinde uzun vadede olumlu bir etki yaratması bekleniyor. Ancak kısa vadede Santiment’in bir başka görüşü, “balinaların sabit coinleri düşürdüğünü” ortaya koyuyor. Bu durum, “satın alma güçleri Bitcoin’in haziran ayında 30 bin doların üzerinde olduğu zamanki kadar güçlü olmadığı için” yükseliş trendini bastırabilir.

Bakiyesi 5 milyon doların üzerinde olan balinaların elindeki stablecoin arzı son altı ayın en düşük seviyesinde bulunuyor. Bitcoin fiyatında önemli bir yükselişin gerçekleşmesi için bu balina adreslerinin ellerindeki arzı artırması gerekiyor.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin