Flaş Gelişme: Visa CEO’sundan kripto para müjdesi! Sektöre mi giriyorlar?
Flaş Gelişme: Visa CEO’sundan kripto para müjdesi! Sektöre mi giriyorlar?

Flaş Gelişme: Visa CEO’sundan kripto para müjdesi! Sektöre mi giriyorlar?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Visa CEO’su bugün çok önemli bir açıklamada bulundu. Al Kelly, çok uluslu finansal hizmetler şirketinin dünya çapında 70 milyondan fazla trader’ın bulunduğu ödeme ağına kripto para birimleri ekleyebileceklerini duyurdu.

Visa kripto para sektörüne mi giriyor?

Ağında milyonlarca trader ve yüz milyonlarca kullanıcısı bulunan dünyanın önde gelen ödeme işlemcisi Visa, ödeme ağına kripto para birimleri ekleyebilir. Çok uluslu finansal hizmetler şirketi Visa, kripto para birimi trenine katılıyor olabilir.

Şirketin 2021 mali yılının ilk çeyreğinde kazanç çağrısında, şirketin CEO’su Al Kelly, kripto para birimlerini daha “güvenli, kullanışlı ve uygulanabilir” hale getirebilecek bir konumda olduklarını söyledi.

Bu alanda, ekosisteme farklılaştırılmış değer katabileceğimiz yollar görüyoruz. Küresel varlığımız, ortaklık yaklaşımımız ve güvenilir markamız aracılığıyla kripto para birimlerini daha güvenli, kullanışlı ve ödemeler için uygulanabilir hale getirmeye yardımcı olmak için benzersiz bir konumda olduğumuza inanıyoruz. Kripto piyasasını iki segmentte düşünüyoruz.

“Bitcoin ve benzerlerini dijital altın olarak adlandırıyoruz”

Visa’nın CEO’su Bitcoin’i dijital altın olarak adlandırdı:

İlk olarak, Bitcoin gibi yeni varlıkları temsil eden kripto para birimleri var. İkincisi, doğrudan mevcut fiat para birimleri tarafından desteklenen dijital para birimleri veya sabit kripto paralar var. O birinci segmentteki tüm para birimlerini dijital altın olarak görüyoruz.

CEO, kripto paraların “ağırlıklı olarak bu noktada önemli bir şekilde ödeme şekli olarak kullanılmayan varlıklar olarak tutulduklarını” açıkladı.

Visa, düzenleyici engellere rağmen kripto para birimlerini meşru bir ödeme yöntemi olarak gören ilk şirket değil.

PayPal ve kurumsal firmalardan kripto para sektörüne hücum

Geçtiğimiz yıl, önde gelen çevrimiçi ödeme işlemcisi PayPal, müşterilerinin fiat kullanarak Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini tutmalarına, satın almalarına ve satmalarına izin vereceğini söyledi. Şirket sözlerine sadık kalarak, bunu yaptı ve hatta ticaret hacminin fırladığını gördü.

Nitekim 2020, kripto para biriminin benimsenmesi için iyi bir yıldı. Yukarıdakilerin yanı sıra, MicroStrategy gibi büyük halka açık şirketlerin bilançolarına BTC koyduğunu ve kurumsal benimsemeyi yeni bir seviyeye taşıdığını gördük. Görünen o ki 2021 de sektör için iyi geçebilir.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin