featured
2018’in sonunda fiyatının patlaması beklenen 5 kripto para

2018’in sonunda fiyatının patlaması beklenen 5 kripto para

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz yıl boyunca, kripto para fiyatları büyük iniş çıkışlar yaşadı. Kripto para fiyatları oldukça değişken ve genellikle tahmin edilemez olarak kabul edilir. Bununla birlikte, bir dizi kripto para biriminde fiyat hareketini ve haberlerini inceledik ve bu sene sonunda patlaması beklenen 5 kripto para birimini sizin için sıraladık.

2018 yılı bitmeden yükselişe geçecek olan 5 kripto para

Genel olarak kripto para birimi fiyatlarının yılın son çeyreğinde yükseldiği görülmektedir. Birkaç yıldır bu şekilde süre gelen olayın 2018 yılının sonuna doğru da gerçekleşmesi bekleniyor. Eğer siz de piyasayı yakından takip edip güncellemeleri yakından takip ederseniz bu yılı yüksek kar olanları ile kapatabilirsiniz.

1- Bitcoin (BTC)

Bitcoin
Bitcoin

Artık evimizden biri gibi oldu Bitcoin. İnişiyle çıkışıyla varlığını kabullendik. Diğer kripto para birimlerini ölçerken bile kullandığımız Bitcoin son dönemlerde genelde altcoinlere geçmek için aracı kripto para oldu. Bitcoin’in yıl sonuna doğru artması beklenirken onun takibindeki altcoinlerin de yavaş yavaş toparlanmasını bekliyoruz. Her zaman ilk yükselişe geçen Bitcoin, bu yıl da bizi şaşırtmayacak gibi duruyor.

Bitcoin’e kurumsal yatırımcıların yaptığı son dönem hareketlere bakarak bu yılın ilerleyen zamanlarında Bitcoin fiyatlarının bir kez daha yükselişe geçmesi bekleniyor. Intercontinental Exchange ve Nasdaq gibi büyük Wall Street firmaları da giderek Bitcoin’e ilgi göstermeye başlıyorlar. Goldman Sachs, JP Morgan ve çeşitli bankacıları üzerlerindeki olumsuz tavrı atmaları bu kripto paranın yararına oluyor.

Bitcoin tabanlı Borsa Yatırım Fonları (ETF) da birçok kişi tarafından talep ediliyor ve yakında SEC tarafından onaylanması bekleniyor. 2018’in sonlarına doğru Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkmaya hazır olduğunu görüyoruz.

Tüm bunları bir araya getirdiğimizde Bitcoin’in boğa piyasasına geçişi sadece bir ay uzakta! Bu yüzden yıl sonunda atağa geçecek 5 kripto para listemizde baş sırada.

2- Ripple (XRP)

Ripple
Ripple

5 kripto para listemizde ikinci sırada olan Ripple (XRP) 2017’nin sonlarında ve 2018’in başlarında yaşanan fiyat patlamaları arasında en etkileyici performansı sergileyen kripto para oldu. Ripple’ın fiyatı zirve noktasında %36’nın üzerine yükseldi ve çok sayıda yatırımcının ilgisini çekti. Ancak Ripple’ın temel amacı sadece kripto paralar değil, ayriyeten finansal işlemlere yönelik Blockchain tabanlı platformu ile de dikkat çekiyor. Ripple, aşağıdaki nedenlerden dolayı 2018’in sonlarında kendini daha da büyük bir isim haline getirecek:

  • Ripple, dünyanın dört bir yanından gelen ortaklarla bağlantı kurduğu çok agresif bir büyüme stratejisiyle ilerliyor.
  • Güney Doğu Asya’da, Hindistan’da, Avrupa’da, Orta Doğu’da ve Güney Amerika’da ofisler kurarak ağını giderek daha da genişletiyor.
  • Şirket şimdiden Kuzey Amerika ve Japon pazarlarında iyi bir tutuş sergiliyor.
  • Bu genişleme stratejisiyle, Ripple küresel bir iş geliştirme yolunda ilerliyor.
  • Ayrıca, başta Japonya olmak üzere birçok ülkede bankalar Ripple platformuna dayalı hizmetler sunmaya başladı. Ripple’ın Blockchain ağı, özellikle uluslararası havale söz konusu olduğunda para transferini oldukça kolaylaştırıyor. İlk defa BankDhofar adındaki Umman merkezli bir banka Ripple ile ortaklık imzaladı.

3- Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic
Ethereum Classic

2015 yılındaki Ethereum forkundan sonra üretilen Ethereum Classic (ETC), son iki yıldır oldukça yavaş ve hareketsiz. Buna rağmen 2018’in sonlarında ETC’den büyük bir hareketlenme bekleniyor. Bunun nedeni birden fazla nedenden kaynaklanıyor fakat bu beklenen büyümenin en büyük nedeni, ETC’nin listelendiği yer sayısının artması.

Ethereum Classic geçtiğimiz günlerde iki büyük platformda yer aldı. İlki Kuzey Amerika’nın en büyük kripto para birimi değişim platformu olan Coinbase. İkincisi ise kripto para birimleri satın almak, satmak ve ticaret yapmak isteyen kişiler için bir başka uluslararası platform olan Robinhood. Coinbase’e Ethereum Classic’in eklenmesi büyük bir gelişme çünkü Coinbase bugüne kadar sadece 6 kripto parayı listelerine dahil etti.

Bu, milyonlarca Coinbase kullanıcısının, alıcılar için erişilebilirliği artırarak, fiat para birimleri karşılığında Ethereum Classic’i kolayca satın almasına olanak sağlıyor. ETC’nin Robinhood’a dahil edilmesinin de benzer bir etkisi yaratması bekleniyor. Bu gelişmelerin etkisi fiyatlar yükseldikçe hissedilecektir.

Eğer yatırım yapmayı düşünenlerdenseniz yakından bir göz atın deriz. Fiyatı yükselmesi gereken 5 kripto para arasında gözden kaçırılmamalı.

4- Verge (XVG)

Verge
Verge

2017 yılının en tartışmalı kripto paralarından biri olan Verge (XVG) yıl boyunca kendini geliştirdi. Bu kripto para birimi, yılın neredeyse yarısına kadar süren büyük bir pazar çöküşü de dahil olmak üzere birçok zorluğa karşı test edilirken herhangi bir “etkileyicinin” desteğini almadan, kendi başına ayakta kalabileceğini gösterdi.

Verge’in gizlilik odaklı sunumu, onu yılın en eşsiz ve çekici kripto paralarından biri haline getiriyor. Gizlilik odaklı kripto paralara olan talep arttıkça Verge, bir süredir gizlilik dostu diğer bir kripto para olan Moner’a büyük bir rakip oldu. Bu yazı sırasında (coinmarketcap’in verilerine göre) onu 42.sıralarda görsek de tekrardan ilk 10’a girmesi zor olmayacak.

XVG’nin lehine olan bir diğer faktör de, Verge üzerinde çalışan geliştirici ekibinin çok aktif olması ve topluluğun yaptığı geri bildirimleri ciddiye alması. Verge, piyasadaki düştüğü halde kripto para birimini üst seviyelerde tutmak için yapabileceği iyileştirmeler konusunda firmaya sürekli geri bildirim sağlayan aktif bir kullanıcı topluluğuna sahip.

Verge’in performansının, önümüzdeki birkaç ay boyunca artması bekleniyor.

5- Litecoin (LTC)

Litecoin
Litecoin

Ve yükselişi beklenen 5 kripto para listemizdeki son isim.

Kripto paraya yatırım söz konusu olduğunda Litecoin her zaman güvenli bir hamle olmuştur. Yıllar boyunca tutarlı bir performans gösterdi ve her zaman en büyük 10 kripto paranın olduğu listede yer alan isimlerden. Bitcoin “dijital altın” olarak görülürken Litecoin de “dijital gümüş” olarak görülüyor.

Bu yılın başlarında normal performansının tersine bir eğilim gösterdi. Piyasalar şubat ayında büyük bir “kan gölüne” dönerken Litecoin’in fiyatı, ödeme hizmetinin spekülasyonları ve Litecoin Cash’in yaratılmasına yol açabilecek bir dalgalanma üzerinde süreklilik gösterdi. Her iki durumda da Litecoin topluluğunun istediği yönde gitmedi ve Litecoin fiyatları çöktü.

Bununla birlikte, piyasaların toparlanmasıyla birlikte Litecoin toparlanan ilk birkaç isim arasında olacaktır. Litecoin’in çok kolay piyasaya adapte oluyor. Yeni servisler ve mağazalar hiç olmadığı kadar Litecoin’i kabul ediyor. Dahası, kripto para piyasaları yeniden toparlanmaya başladığında birçok yatırımcı yine yıllar boyu “güvenli bir bahis” olarak görünen Litecoine’a gidecekler.

Ek olarak

Bunlar dikkat edilmesi gereken en önemli beş isim olmasına rağmen Bitcoin Cash, IOTA, Cardano, EOS, NEO ve Ethereum gibi diğer piyasada ciddi etkileri olan isimleri de takip etmenizde fayda var.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebooksayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

coindoo

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin