finlandiya

Finlandiya yetkilileri, el konulan 2 bin Bitcoin’i nasıl saklayacaklarını düşünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg’in yayınladığı 20 Şubat Salı tarihli Hazine Müsteşarlığı raporuna göre, Finlandiya yetkilileri 2016 yılında el koyulan 2 bin Bitcoin’in depolanabilmesi için bir alan hazırlamaya çalışıyor. Bloomberg’e göre yetkililer hazine yönergelerini gerekçe göstererek 22.8 milyon değerinde bulunan Bitcoin’i çevrimdışı olarak depolayabilirler. Fin makamları, ele geçirilen Bitcoin’lerin bu zamana kadar nasıl saklandığı konusunda açıklama yapmayı da reddetti. Ele geçirilen para birimlerinde yaşanan bu sorunların çözümü eski yasalarla sağlanamıyor. Mevcut tüzükler bu sıkıntıyı gidermek için yetersiz kalıyor.  Yayınlanan hazine raporuna göre, Finlandiyalı yetkililer Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini, para birimi olarak görmüyor. Ek olarak yatırım ve ödeme aracı olarak kullanılmasına da izin vermiyor.

Finlandiya makamları açık arttırmaya sunacak

Hazine, ticaret borsalarını “güvenilir olmayan ve opak” olarak kabul ediliyor. Bu nedenle el koyulan 2 bin Bitcoin’i mahkeme kararıyla açık arttırmayla satışa sunup Euro’ya çevirecek.

Bu, ceza soruşturmalarında ele geçirilen kripto paraların devlet tarafından açık artırmaya açıldığı ilk durum olmayacak. Daha önce de Bulgaristan’daki bir operasyon sırasında yetkililer, 213.519 Bitcoin ele geçirmiş ve devlet borçlarını ödeme amacıyla kullanmayı planlamıştı. 22 Ocak’ta ise ceza soruşturmalarında ele geçirilen 3 bin 813 Bitcoin, ABD Federal Ofisi tarafından açık arttırmaya sunulmuştu. Cointelegraph’ın haberine göre bu coinler Utah’ta bir uyuşturucu tacirinin tutuklanması sırasında ele geçirilmişti.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin