Buterin, Ethereum ve OMG tokeni için temaslarda bulunuyor.
Buterin, Ethereum ve OMG tokeni için temaslarda bulunuyor.

Vitalik Buterin, Ethereum ve OMG tokeninin geleceği için Tayland’da

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum‘un kurucusu Vitalik Buterin, Tayland Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu yetkilileri ile Ethereum ve OMG (OmiseGO) tokeninin geleceğini tartışmak üzere bir araya geliyor.

Tayland’ın düzenleyici kurumları, kripto para birimlerinin düzenlenmesi ve kullanılması konusunda oldukça ilerici bir tutum sergiliyor. Buterin ile bir araya gelmek, gelişmekte olan ülke için bir başka ileri adım.

Thai SEC, 2017 yılının Eylül ayında ICO’ları kullanarak projelere fon sağlayan yeni şirketlerin ve mevcut işletmelerin potansiyelini gözler önüne seren bir açıklama yapmıştı. ABD, Rusya, Malezya, Singapur, Birleşik Krallık ve Çin’in başı çektiği birçok uluslararası düzenleyici kurum, kripto para konusundaki fikirlerini kamuya açıkça dile getirirken Tayland da bu kervana katılmış oldu.

Tayland sektöre yalnızca kripto para bazında yaklaşmıyor

Tayland’ın bu dev kripto para sektörüne yalnızca coin’ler üzerinden yaklaşmadığı biliniyor. Ülke aynı zamanda posta zinciri ile birlikte lojistik ve kurumsal yatırımları da Blockchain’e emanet etme yönündeki çabasını sürdürüyor.

Tayland Devlet Demiryolları, Blockchain ile sistemlerini merkezsizleştirme üzerine yürüttükleri projeye 1 milyar Tay bahtının üstünde (yaklaşık 32 milyon dolar) ödenek ayırdı.

Bunun yanı sıra Blockchain şirketleri, kripto para endüstrisi patlamaya devam ederken kamu finansmanına erişmeyi umut eden uygulamalarla Tayland Borsası’na taşmaya başladı.

Ayrıca Tayland’ın posta teslimat servisi olan Thai Post, müşteri verilerini bir süredir Blockchain tabanlı bir sistemde depoluyor.

Ethereum ve OMG gelecekte nasıl bir yol izleyecek?

Ölçeklendirme konusunda birlikte çalışan Ethereum ve OMG toplulukları, Tayland’ın ulusal ödeme ve Know Your Client sistemlerini daha verimli hale getirme üzerine faaliyetlerde bulunuyor.

Ölçeklendirme, kripto dünyasındaki en büyük problemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu bağlamda epey popüler olan CryptoKitties platformu, belki de en çarpıcı örnek.

CryptoKitties’in 2017’deki 12 milyon dolarlık satış rakamı, Tayland’ın ekonomik ve gizlilik altyapısıyla karşılaştırıldığında devede kulak kalır. Tayland’ın gayri safi yurtiçi hasılası son beş yıldır inanılmaz bir büyüme seyrediyor. Öyle ki Uluslararası Para Fonu’na göre, ülkenin şu anki ekonomik çıktısı 437 milyar doların üzerinde.
Kripto para meraklıları, geliştiricileri ve hükümetleri, Blockchain teknolojisinin dünyayı daha verimli ve güvenli bir yer haline getirmesine yardımcı olmak için yapılması gereken çok iş olduğunu açık bir şekilde ifade ediyor. Tayland’daki temaslar gösteriyor ki Buterin, Tayland hükümeti ve OmiseGO’daki ekip de bu fikri destekliyor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin