Güney Kore'de kripto paralardan da sorumlu Finansal İnovasyon Bürosu kuruluyor.
Güney Kore'de kripto paralardan da sorumlu Finansal İnovasyon Bürosu kuruluyor.

Güney Kore’de kripto paralardan sorumlu Finansal İnovasyon Bürosu kuruluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin en yüksek mali düzenleyicisi Salı günü yaptığı açıklamada, ülkenin kripto para endüstrisi için politika yapmakla görevli, Finansal İnovasyon Bürosu adında yeni bir organizasyon kuracağını ve bunun da dijital varlık sektörü için büyük bir destek olacağını açıkladı.

Kripto paralardan da Finansal İnovasyon Bürosu sorumlu

Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), bu yeni bölümün her türlü finansal inovasyona ve alandaki yeni gelişmelere verilen yanıtlara yönelik politikalar oluşturulmasından sorumlu olacağını söyledi.

FSC, yaptığı açıklamada, örgütsel değişikliğin dördüncü sanayi devrimi döneminde finansal yeniliklere proaktif olarak yanıt vermek amacıyla yapıldığının altını çizdi.

Güney Kore kripto paralara daha da ısınıyor

Dijital varlık piyasasını desteklemeye yardımcı bir politika seyreden Güney Kore hükümeti, ülkenin her geçen gün kripto paralara daha dostane bir tavır sergilemesine ön ayak oluyor.

Hükümet bu hafta, Blockchain gibi teknolojileri ilerletmek için vergilerin yumuşatılmasını sağlamaya karar vermişti. Çarşamba günü yapılan duyuruda, konu hakkında karar verilen sekiz farklı devlet dairesine mensup bakanlar görevlendirildi. Raporlara göre, gelişen teknolojilerle ilgilenen kuruluşlar bu vergilerin hafifletilmesinden faydalanacak.

Son olarak 12 kripto borsası onaylanmıştı

Dahası, Kore Blockchain Derneği isimli öz-düzenleme örgütü, geniş güvenlik önlemlerine ve iç yönetim sistemlerine sahip olmak için 12 kripto borsalarını onayladı. Bu hareketin dijital para piyasasında sermaye akışını artırmaya yardımcı olması bekleniyor.

Ülke şimdiden kripto para birimi sektörünü bir endüstri olarak meşrulaştırdı. Hükümetin bu ayın sonuna kadar yeni Blockchain endüstrisi sınıflandırma normlarını yayımlamayı hedeflediği biliniyor.

Bilgi ve İletişim Bakanlığı, Ulusal İstatistik Bürosu ve Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın birkaç aydır bir taslak üzerinde çalıştığı bildirildi.

bcfocus

Güney Kore Blockchain Birliği raporunu yayınladı…Ortalık karıştı!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin