finans devleri
Finans devleri kripto adaptasyonunu engellemeye mi çalışıyor?

Finans devleri kripto adaptasyonunu engellemeye mi çalışıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkezsiz kripto para alanında faaliyet gösteren şirketler, geleneksel piyasalardaki meslektaşlarıyla sık sık ihtilafa düşüyorlar. Şu an kripto ekosistemi ile entegre şekilde para çekme ve yatırma işlemlerini kolaylaştıran sistemleri kontrolü altında tutan finans devleri, yeni nesil kripto şirketlerini kendilerine ciddi bir rakip olarak görüyorlar. Hatta bazıları bu kripto şirketlerinin bankacılık hizmetlerini kullanmalarını engelleyerek kapıyı bile gösteriyor.

JP Morgan ve HSBC gibi finans devleri çeşitli gerekçelerle kripto para şirketlerinin banka hesaplarını kapatabiliyorlar

Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapora göre, kripto şirketleri genellikle HSBC Holdings Plc ve JP Morgan Chase & Co. gibi en büyük finansal devlerden bankacılık hizmeti alamıyorlar.

Geleneksel finansal kurumlar, on yıl önce ortaya çıktıklarından bu yana, kripto para topluluğuna karşı devamlı temkinli davrandı. Hatta birkaç üst düzey finansör, piyasayı “dolandırıcılık” ve “aldatma” olarak nitelendirdi.

Serbest düzenleyici bir sistem isteyen kripto para endüstrisine rağmen, bazıları hükümetin adım atmasını, dolandırıcılık ve manipülasyonların gerçekleşmemesi için sınırlı fakat gerekli yönergeleri getirmesini istiyor.

Bitcoin’in (BTC) “Silk Road” günlerinden bu yana uzun bir yol kat etmesine rağmen, büyük bankalar tarafından kripto şirketlerini uzak tutmak için tek tip bir yasak uygulanmaya devam ediyor.

Piyasada en iyiler olarak görülen kripto para borsaları bile tavırdan etkilenen şirketler arasında. Bunlar arasında Kraken,  JP Morgan Chase ve Bank of America Corp.’daki banka hesaplarının kısa sürede kapandığını gördü. Borsa CEO’su Jesse Powell, ayakta kalmak için “para aklama sanatını kullanmak” zorunda kaldığını iddia etti.

Bankaların bu tutumu kripto şirketlerinin farklı çözümlere yöneltiyor

Bununla birlikte, bazı kripto savunucuları, soruna geleneksel bankacılık ve fiat sektöründen uzaklaşarak, benimsemenin artma fırsatı olarak bakıyorlar. Aslında, birçok kripto para şirketindeki maaşlar fiat destekli stabil coinler de dahil olmak üzere dijital varlıklar üzerinden yapılıyor. Mark Lamb’ın Hong Kong’daki bir kripto para türev borsası ConFLEX, bu örneklerden biri.

Lamb’ın bu konudaki görüşleri şu şekilde:

Bankacılık sistemi hiçbir zaman kriptoya uygun değildi ve belki de bu ilk zamanlarda bir risk olsa da tüm kripto işletmeleri yüksek riskli olarak kabul edilemez. Artık onlarla ilişkimi kesiyorum ve tamamen bankacılıktan kaçınıyorum.

Bu çatışmanın ışığında, kripto para şirketleri finansal tabanlarını güçlendirmek adına daha iyi bankacılık ilişkileri için rekabet ediyorlar.

NKB Group Aracı Kurum Başkanı Ben Sebley, raporda geçenleri şöyle özetliyor:

Temel bankacılığı reddetmek delilik, sektördeki büyümeyi engelliyor ve şirketleri sorunu çözmek için yaratıcı olmaya zorluyor.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin