Film yapım sektörünün devi Pathé, hesabını geri alabildi
Film yapım sektörünün devi Pathé, hesabını geri alabildi

Film yapım sektörünün devi Pathé hack’lendi: Herkesi 10.000 BTC ile kandırdılar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Twitter’da bir başka “Elon Musk kripto para hediye aldatmacası” daha ortaya çıktı. Dünyanın en eski ikinci film yapım şirketi ve Avrupa’nın ikinci en büyük stüdyosu olan Pathé’nin resmi Twitter hesabı hacker’ların saldırısına uğradı. Film yapım sektörünün devi Pathé hack’lendikten sonra sahte hesapla hacker’lar Bitcoin hediye bağlantıları atmaya başladı.

Film yapım sektörünün devi Pathé, hesabını geri alabildi

Hacker’lar, kripto para kullanıcılarını kandırmak için kendi cüzdanlarına az miktarda Bitcoin gönderen herkesin yatırımını 2’ye katlama sözü veriyor. Hacker’ler ayrıca güvenilirlik sağlamak için Pathé’nin hesabında Elon Musk kimliğine büründüler.

Görünüşe göre Pathé hesabını geri alabildi ve tweet’i sildi. Ayrıca Elon Musk’ın sözlerini kaldırmak için profil resmini ve hesap ismini de güncelledi. Ancak tweet silinene kadar çoktan 850 retweet ve 3.700 beğeni aldı.

Sorun olan şey ise çok sayıda insan bu aldatmacaya kurban gitmiş olması. Kötü amaçlı bağlantılarla ilişkili cüzdan adresi, sadece 24 saat içinde kullanıcılardan 6 BTC topladı (yaklaşık 38.000 dolar).

Böyle bir olay Twitter’da ik kez gerçekleşiyor

Neredeyse böyle bir olay Twitter’da ik kez gerçekleşiyor. Ayrıca mikro blog servisi, kullanıcıları bu tür kripto hırsızlıklarından koruyamadığı için aylardır başarısız oluyor. Temmuz ayında da hacker’lar aynı programı çalıştırmak için FOX’un resmi Twitter hesabı hacklediler.

Durum o kadar kötüye gitti ki Twitter, kullanıcıların hesap adlarını “Elon Musk” olarak güncellemelerini engelleyen bir kurak koymak zorunda kaldı. Nihayet Elon Musk, Dogecoin’in kurucusu Jackson Palmer’e ulaştı ve devasa scambot ordusuna karşı harekete geçmek için yardım istedi. Ancak bu işe yaramamış görünüyor.

Thenextweb

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin