Lightning Network kapasitesini bir ayda yüzde 167 oranında arttırdı

Blockstream CEO’su Adam Back: “Bitcoin’in ölçeklenebilirlik, gizlilik sorunları ödeme kanalları ve sidechain ile çözülebilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain teknolojisi şirketi Blockstream’in CEO’su Adam Back, ‘Let’s Talk Bitcoin’ podcastinde, Blockstream fikrinin nasıl gerçekleştiğini tartıştı. Ayrıca, ödeme kanallarının ilk günlerine ve farklı insanların Bitcoin’i ödeme kanalları aracılığıyla ölçeklendirmek için aynı fikirlere sahip olduklarına da değindi.

Adam Back: “İş planlarken sidechain ve Lightning Network konsepti dikkate aldık.”

Adam konuya yönelik şu açıklamaları yapıyor:

Bir iş kurmayı ve oluşturmayı düşündüğümüz teknolojinin ana alanı, sidechain ve Lightning Network konseptinin etrafında yer alıyordu.

Adam, şirketin her zaman yanıltıcı fikirlerin karşısında olduğunu ve bu süre zarfında var olan bir ödeme kanalının “biraz daha az esnek ve daha az verimli” varyantını nasıl açıkladığını anlatıyor. Ayrıca 2010 veya 2011’deki ödeme kanalları tek yönlü oldukları için sınırlıydı, bu yüzden insanlar arasında iletişim kurmak için birden fazla kanala ihtiyaç duyulacağını ekliyor.

Adam, geri ödeme kanalının işlevselliğinin tek yönlü olduğunu, ardından kanalın tükendiğini açıklıyor. Alıcının gönderici ile iletişim kurmak amacıyla yeni bir kanal oluşturması gerekiyor. Bir işlemin Bitcoin’in Blockchain’inde doğrulanması için uzun bir zaman alacağından, ödeme kanalları Bitcoin’in ölçeklenebilirlik sorununa bir alternatif olarak sunuldu. Ödeme kanalları esasen, gönderici ve alıcı arasında, işlemler tamamlanana kadar açık tutulan bir kanal açar. İşlem yayınlanınca cüzdanlarının her birinin bakiyeleri Blockchain ağına güncellenir.

Blockstream CEO’su, ödeme kanalları arasındaki farklılıkları açıklıyor

Adam konuya yönelik şu açıklamaları yapıyor:

Tekrar ödemeler için kesinlikle pratik olabilir ve sınırlamalar nedeniyle, insanlar gerçekten yönlendirmeyi çok önemsemediler ve eğer sahip olsalardı, bu mümkün olurdu.

CEO, ödeme kanallarında meydana gelen gelişmeleri ve ödeme kanallarındaki farklılıkları şu sözlerle açıklıyor:

Kanalların farklılıkları, geri dönüşlü olmaları ve bu sayede paranızı başka yöne gönderebilmeniz ve çok yönlü yönlendirme yapmanın ilginç olmasını sağladığını düşünüyorum.

“Bu işte Bitcoin ile aynı güvenlik vaatlerine sahipsiniz.”

Blockstream CEO’suna göre bu gelişme, ödeme kanalları çok yönlü olduğu için, bir şebekedeki fonların süresiz olarak yeniden dolaştırılmasını sağlıyor. Ayrıca kanalın ölçeklenebilirliğinin, kanalın yaşam döngüsünde ne kadar işlem yapabildiğine kadar geldiğini vurguluyor. Adam konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Ancak normal kullanımda ödeme kanalı, bir kanalda sıkışmış olan fonları dolaştırabiliyorsa, bu harika bir özellik. Çünkü Bitcoin ile aynı güvenlik vaatlerine sahip olduğunuzdan ve anlık nihai yerleşimlerle çok daha iyi bir deneyim elde edeceğinizden dolayı önemli bir gelişme.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin