"Bitcoin ile direnişi destekleyin."

Filistin, Bitcoin ve kripto paralarla özgürlük mücadelesi verecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Filistinli İslami grup Hamas, kripto para birimleri aracılığıyla mali destek talep ettiklerini belirtti. Hamas, özellikle ABD’nin yaptırımlardan kaçınmak için yol arayan destekçilerine Bitcoin ile bağış yapabileceklerini duyurdu.

“Bitcoin ile direnişi destekleyin.”

Ezzedine, El Kassam Tugayları sözcüsü Abu Obeida aracılığıyla bir açıklama yaparak bağışların nasıl yapılacağına ilişkin detayları  açıkladı:

Bitcoin aracılığıyla direnişi finansal olarak destekleyin.

Gazze’yi kontrol eden Hamas, finansal izolasyon alanında faaliyet gösteriyor. ABD ve Avrupa Birliği başta olmak üzere birçok ülke yardım ve destekten vazgeçip Hamas’ı terör örgütü olarak ilan etti. 2017’de göreve başlayan Hamas liderleri İran’dan maddi destek alacakken gelen mali destek Swift üzerinden kesildi. Bu olaydan hemen sonra Hamas, İsrail’i fonlara erişimi durdurmakla suçladı.

Bitcoin ve kripto para birimleri kullanma fikri, ABD yaptırımlarından kaçınmaya ve devlet varlıklarını kontrol etmeye çalışan Venezuela gibi ülkelere yayılırken, Bitcoin’in bu tür operasyonlara destek vereceğine inanılıyor.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin