Filipinler'den devrim niteliğinde
Filipinler'den devrim niteliğinde "dijital banka" yasası

Filipinler’den devrim niteliğinde “dijital banka” yasası

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Filipinler Merkez Bankası, dijital bankacılık için yeni bir çerçeve hazırladıklarını resmen duyurdu. Bu hareketle ülkede daha fazla dijital banka kurulmasına yol açılabileceği ifade ediliyor.

Filipinler’in dijital banka yasası bu ay sonunda geliyor

Filipinler’in merkez bankası olarak faaliyet gösteren “Bangko Sentral ng Pilipinas”, müdür yardımcısı Chuchi Fonacier’in Philippine Daily Inquirer’a verdiği röportaja göre, bu ayın sonlarında yeni çerçeve hakkında bir genelge yayımlayacak. Söz konusu hareket, bazı milletvekillerinin 2020’nin sonundan önce iç hukuka geçmesini umduğu Sanal Bankacılık Yasası etrafındaki gelişmelerle aynı zamana denk geliyor. Tasarı ayrıca, dört yıl içinde toplanan 20 milyar PHP (411,31 milyon dolar) gibi yüksek bir minimum sermaye gereksinimi belirledi.

Yasa, ülkenin merkez bankasının beş yıl içinde yalnızca beş dijital bankaya yetki vermesini sağlayacak. Yabancı mülkiyet sınırları, mevcut teklifler üzerinden maksimum %40’tan %70’e çıkarılacak. Temsilciler Meclisi’ndeki ikinci bölge temsilcisi Joey Salceda, yasanın özellikle dünya çapında uzmanlığı teşvik ederek gelişmekte olan dijital bankacılık sektörünü desteklemek için tasarlandığını söyledi.

Çin, CBDC çalışmalarında başı çekiyor

Joey Salceda ayrıca, başka yerlerde geliştirilen finansal teknolojileri özümsemek istediklerini ve özellikle ilk aşamalarda dış sermayeye açıklık için daha fazla yabancı katılım istediklerini söyledi:

Bu yeni bir endüstri ve yerel bilgi birikimimizi sınırladığımız bir sektör, bu yüzden diğerlerinden ne kadar çok şey öğrenebilirsek o kadar iyi.

ABD ve Çin gibi gelişmiş ekonomiler, inovasyon çağında merkez bankası dijital para birimlerini araştırıyor. Uluslararası Ödemeler Bankası, 2020’de dünya çapında CBDC’ler için internet aramalarının Bitcoin ve Libra aramalarını geçtiğini ortaya çıkardı. Çin Halk Bankası (PBoC) ise şu anda birkaç şehirde DCEP olarak adlandırılan ulusal dijital para biriminin denemelerini yürütüyor ve hepsi yakında piyasaya çıkacak. PBoC daha önce dijital yuanı küçük perakende işlemler için test ettiğini duyurmuştu.

Bu arada piyasanın canlanmasıyla Bitcoin ve Ethereum balinaları hareketlendi. Ayrıntıları buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin