Filipinler ICO'lara SEC denetimi getiriyor.
Filipinler ICO'lara SEC denetimi getiriyor.

Filipinler ICO’lara birtakım yeni düzenlemeler getiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Filipinler ICO’lara SEC denetimi getiriyor. Ülkenin Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu geçtiğimiz günlerde ICO’ların düzenlenmesine ilişkin yeni yönergeler yayımladı. ICO’ların, aksi kanıtlanana kadar menkul kıymet olarak kabul edileceği belirtildi.

Tokenler menkul kıymet olmadığından SEC’nin yetkisinde değil

SEC basın açıklamasında, ICO’ların savunucularının çoğunun, çıkarılmakta olan tokenlerin menkul kıymetler olmadığını ve dolayısıyla SEC’nin yetkisi altında olmadığını iddia ettiğine dikkat çekiyor.

Yeni kuralların, söz konusu ICO’ların dolandırıcılık olduğu kanıtlandığında yatırımcı için tehlikeli olması sebebiyle ve yatırımcıları korumak amacıyla ICO’ları daha yakından incelemeye yönelik olduğu belirtiliyor.

Filipinler ICO’lara SEC denetimi getiriyor

Bir ICO piyasaya sürüldüğünde şirket, SEC’ye menkul kıymet olmadığını kanıtlaması gerekecek. Bunda başarısız olurlarsa tokenlerini ön satış öncesinde kayıt etmeleri gerekecek.

ABD Haziran ayında, Bitcoin ve Ethereum ile diğer kripto ve ICO’ların menkul kıymetler olarak görülmemesi gerektiğini açıklamıştı.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Filipinler kripto paralara ilişkin “yatırımcı odaklı” düzenlemeler yapıyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin