Bitcoin fonları
Bitcoin fonları

Fidelity’den Bitcoin fonları için SEC’e başvuru

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fidelity yatırım şirketinin başkanı Peter Jubber, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa (SEC) komisyonuna yeni bir Bitcoin fonu için 26 Ağustos’ta başvuruda bulundu.

SEC’ten #0001822414 numarası verilen başvuruya “Wise Origin Index Fund 1” ismi verildi. Söz konusu fonlara yatırım için minimum ödeme düzeyi belirlendi. Bu eşik değere göre yatırımcılar, en az 100,000 dolar ile Wise Origin Index Fund 1’e yatırımda bulunabilecek.

Fidelity’den Bitcoin fonları için SEC’e başvuru

Fidelity 8 trilyon doların üstünde finansal varlığı yöneten dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden birisi. Fidelity, 2019 yılından New York eyaletinden BitLicense ismi verilen bir lisans aldı. Bu lisans sayesinde Fidelity resmi olarak Dünya Finans merkezi olan New York’ta ve ABD’de Bitcoin ve kripto paralar üzerinden çıkarılmış paket ürünler sunabiliyor.

Fidelity Yatırım Şirketinin Bitcoin ve kripto paralar üzerinden sunduğu finansal varlıklar kurumsal firmalardan ciddi talep görüyor. Fidelity bir nevi kurumsalların Bitcoin piyasalarına giriş kapısı görevini yerine getiriyor.

Fidelity’nin yakın zamanda kurumsal firmalar arasında gerçekleştirdiği bir anket oldukça gündem oluşturdu. Yaklaşık 800 kurumsal işletmenin katıldığı ankette katılımcıların %36’sı zaten Bitcoin’e yatırımda bulunmuş. %60’lık kesim ise Bitcoin’e yatırım yapmayı planlıyor.

IMF’in kripto para belgeseli oldukça beğeni topladı

Finbold.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin