Fed tarafından beklenen karar çıktı: Faiz kararı sabit tutuldu
Fed tarafından beklenen karar çıktı: Faiz kararı sabit tutuldu

Fed Başkanı Powell bugün çok önemli bir konuşma yapacak: Bitcoin fiyatı nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, birkaç saat içinde Fed’in para politikası hakkında bir konuşma yapacak. Peki bu konuşma Bitcoin fiyatı üzerinde herhangi bir etkiye sahip olabilir mi?

Piyasalar görünüşte Fed’in politikalarında önemli değişiklikler göstermesini bekliyor. Bazı stratejistler, Fed’in yavaşlayan ekonomiyi dengelemek için enflasyonun %2’nin üzerine çıkmasına izin verebileceğini söyledi.

Bu durum orta ila uzun vadede gerçekleşirse son aylardaki sıkı korelasyon göz önüne alındığında altın ve potansiyel olarak Bitcoin gibi güvenli liman varlıkları için bir katalizör olabilir.

Ancak Brown Advisory’nin sabit gelir sorumlusu Tom Graff, piyasanın çok büyük bir tepki vermeyebileceğini ima etti.

Bitcoin fiyatı FED Başkanı’nın konuşmasından etkilenecek mi?

Yatırımcılar, Powell’ın Jackson Hole konferansında ne söyleyeceğini az çok tahmin edebiliyor. Birçok analist, Fed’in öngörülebilir gelecekte düşük faiz oranlarını korumasını ve muhtemelen enflasyonun yükselmesine izin vermesini bekliyor.

Teorik olarak, enflasyonun ABD dolarının değerine zarar verebileceği düşünüldüğünde, altın ve Bitcoin’e fayda sağlayacaktır. Yine de ABD borsası yükselirken, hem altın hem de Bitcoin geçen hafta durgun seyretmişti.

Graff, Fed’in eylemleri yoluyla politikanın yeniden gözden geçirme sürecinden geçmesi gerektiğini düşünüyor. O zamana dek, stratejist piyasanın Fed’e inanmak için mücadele edeceğini söyledi.

“Ekonominin politika değişimine ihtiyacı var.”

Fed’in yatırımcılar arasında güvenilirlikten yoksun olduğunu ve bunun piyasanın sempozyuma tepkisini etkileyebileceğini de vurgulayan Graff şöyle açıkladı:

Merkez bankasının kredibilitesi çok önemlidir. Şu anda, enflasyonun %2’den yüksek olmasına izin verebilecekleri veya izin vermeye istekli oldukları konusunda herhangi bir inanılırlıkları yok ve bu bir sorun. Eylemler kelimelerden daha yüksek sesle konuşacak. İşsizlik  azaldıkça piyasanın faiz oranlarını yükseltmediğini görmesi gerekecek.

Piyasanın Powell’ın konuşmasına yönelik şüpheciliği, altın fiyatındaki sürekli düşüşü açıklıyor. 6 Ağustos’ta 2.075 dolarla yeni bir rekor kırdığından beri altın yaklaşık %6,5 ile 1.940 dolara düştü.

Bu arada bugünkü Chainlink fiyat analizimizi buradan okuyabilirsiniz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin