Fidelity, Bitcoin ETF yarışına katılıyor
Fidelity raporu: "Bitcoin sahibi olmak için her zamankinden daha fazla haklı sebep var."

Fidelity dijital varlık hizmeti (FDAS) konusunda yeni bir açıklama yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Finansal hizmetler sunan Fidelity’nin dijital varlık hizmetleri sunacak olan iştiraki FDAS ’ı mart ayında başlatacağına yönelik haberler piyasada ufak çaplı bir heyecan yaratmıştı. Perşembe günü ise Fidelity’den konu ile ilgili bir açıklama geldi.

Fidelity, piyasanın merakla beklediği kripto para ticareti ve saklama platformu için yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindiğini duyurdu.

İlk olarak Ekim ayında bir dijital varlık hizmeti kuracağını açıklayan Fidelity’nin, bu hizmet için ilk etapta kendi seçtiği uygun bir müşteri portföyü için bu hizmetleri başlatması bekleniyor.

Şu an mevcut çalışmalar ise kriptografi ve Blockchain temeli finansın yeni ölçütlerini ve politikalarını belirlemek için denetçiler ile ortak bir şekilde devam ediyor.

Yapılan açıklamada FDAS için kesin açılış tarihi verilmedi

Yapılan açıklamada lansman için kesin bir tarihten vermekten kaçınılarak şu ifadelerde bulunuldu.

“ilk müşterilerimiz son aşamasındaki test ve iyileştirme sürecinin önemli bir parçasını oluşturacak. Böylece bu hizmetleri daha geniş ve seçkin kurumlara sunmamızı sağlayacaklar.”

Bu yeni açıklama Bloomberg tarafından yapılan haberde FDAS’ın Mart ayında açılacağı gelişmesini net bir şekilde doğrulamasa da şirket tarafından yapılan bu açıklama hizmetin 2019’un ilk çeyreğinde başlama ihtimali ile tutarlılık gösteriyor.

FDAS tarafından piyasa sunulacak hizmetler bilindiği gibi 2 kategoriden oluşuyor. Kripto varlık gözetimi ve kripto varlık ticareti olarak ayrılan bu hizmetlerinin gelişimleri aynı hızla devam ediyor. Buna göre başlatılacak hizmetin bu iki kategori için aynı anda başlatılması bekleniyor. Ayrıca FDAS, bu hizmetlerin yanı sıra “kurumsal düzeyde gözetim” adı altında Bitcoin ve Ethereum saklama hizmeti de sunacak.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin