SEC bir kripto para projesine daha dava açtı
SEC bir kripto para projesine daha dava açtı

Cboe, VanEck/SolidX Bitcoin ETF teklifini yeniden SEC onayına gönderdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cboe, VanEck ve SolidX ile ortak teklifini yeniden gönderdi. Böylece ilk ABD Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) piyasaya sürme yarışı yeniden başladı.

VanEck dijital varlık stratejisi lideri Gabor Gurbacs tarafından Perşembe günü yapılan duyuruda, 30 Ocak’taki başvuru, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylandığı takdirde Cboe BZX Borsasının bir Bitcoin ETF varlığının hisse senetlerini listelemesine izin verecek. Bir Bitcoin ETF fonunun piyasaya sürülmesi ile kripto âlemi ile ilişkili olan birçok yatırımcı piyasaya sıcak para gireceği ve daha likit bir pazar oluşacağı görüşüne inanıyor.

Cboe teklifi hükümet kapanması sonucu red olma ihtimaline karşı geri çekmişti

ABD hükümeti kapanması nedeniyle teklif bu ayın başlarında geri çekilmişti. O sırada, VanEck CEO’su Jan Van Ece, kural değişikliği teklifini sunan şirketlerin SEC ile görüşmelerde bulunduğunu ancak bu görüşmelerin kapanma başladığında sona erdiğini söylemişti. Kapanmadan dolayı olası bir reddi önlemek için de teklif geri çekilmişti.

Bundan önceki VanEck /SolidX başvurusu için SEC, değerlendirme dönemini birkaç kez uzattıktan sonra, 27 Şubat tarihinde kesin bir karar verileceğini açıklamıştı.

Kural değişikliği teklifi henüz Federal Kayıt’ta yayınlanmadı, bu da SEC’in karar verme aşamasına henüz gelmediğini gösteriyor. Teklif yayınlandıktan sonra, teklifin onaylanıp onaylanmayacağına karar vermek için SEC’in maksimum 240 günü olacak.

Cboe’nin başvurusu, NYSE Arca’nın Bitwise Asset Management ile kendi teklifini sunmasından birkaç hafta sonra gerçekleşiyor. Cboe’nin başvurusunda olduğu gibi, NYSE Arca’nın önerisi de Federal Kayıt’ta henüz yayınlanmadı.

Bununla birlikte, 31 Ocak’taki Federal Register’ın kopyası, 23 Ocak tarihli Cboe’nin önceki geri çekilme haberini içeriyordu.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin