blockstream fidelity
Fidelity Blockstream ’in yeni kurumsal bitcoin madencilik hizmetine katılıyor

Fidelity, Blockstream’in yeni kurumsal Bitcoin madencilik hizmetine katılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain teknoloji şirketi Blockstream, Bitcoin madencilik hizmetlerinin detaylarını açıkladı. 8 Ağustos tarihli bir blog gönderisinde, şirket BetterHash protokolünü kullanarak, Blockstream Pool ile birlikte işletme sınıfı ortak konum servisleri için iki büyük veri merkezini açıkladı. Amacı, Bitcoin ağının merkezi olmayan yapısını korumak.

Blockstream’in veri merkezleri olan Bitcoin madencilik ekipmanı

Quebec ve Georgia’da bulunan veri merkezleri, birleşik 300 megawatt enerji kapasitesini oluşturuyor. En son maden ekipmanları ile doldurulmuş olan tam kapasiteyle, bu, tüm ağ hash rate’inin yüzde 7,5’ini oluşturabilir.

Tesisler, veri merkezine teslimat, kurulum ve bakım işlerini kapsayan, müşterilerin madencilik ekipmanlarının ortak konumu için anahtar teslim bir çözüm sunuyor. Madencilik ekipmanları, müşteri tarafından uzaktan yönetilebiliyor, gerçek zamanlı analizler yapılabiliyor ve her bir cihazın çalışması üzerinde kontrol sağlanıyor.

Hizmet şu an kurumsal müşterilere yönelik ve Fidelity Center, hizmetin ilk müşteri olarak ortaya çıkıyor. Fidelity, geçen ay New York Trust Lisansı başvurusu bildirirken kripto alanında ciddi hamleler yapıyorlar.

BetterHash protokolünü kullanan ilk maden havuzu

Blockstream’in maden hizmeti sunumunun diğer bölümü, BetterHash protokolünü kullanan dünyanın ilk maden havuzu olması ile ilgili. BetterHash’in bireysel madencilerin yeni işlem gören bloklarına hangi işlemlerin dâhil olduğunu kontrol etmelerine izin verdiği bildiriliyor.

Bu, havuz operatörlerinin hangi işlemleri içereceğini belirledikleri birçok maden havuzunda önemli bir sorunu çözüyor. Bu nedenle, merkezlik artmakta ve ağa olası saldırılara karşı daha güvenli hale gelmekte.

Madencilik açılımı haricinde, Blockstream, Bitcoin ağına hız ve maliyet avantajı kazandıran, Likit sidechain projesini geliştirmekle de meşgul durumda.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin