Kurumsal yatırımcıların kripto para atağı sürüyor! 1 haftada 500 milyon dolar...
Kurumsal yatırımcıların kripto para atağı sürüyor! 1 haftada 500 milyon dolar...

Fidelity araştırması: “Kurumsal yatırımcılar önümüzdeki 5 yılda kripto pazarlarını coşturabilir”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yönetimi altındaki varlıklarında 2,5 trilyon dolara sahip çok uluslu finansal hizmetler şirketi olan Fidelity Investments,  yatırımcıların dijital paralar hakkında ne düşündüklerini öğrenmek için bazı araştırmalar yaptı. Araştırma sonuçlarına göre, kurumsal yatırımcıların kriptolara ilgisinin önümüzdeki beş yıl içinde artması bekleniyor.

Fidelity Investments, ABD’den emekli maaşları, hedge fonlar, finansal danışmanlar ve bağışlar dahil olmak üzere 441 kurumsal yatırımcı arasında bir araştırma yaptı. Ankete katılanlardan 2016’da hiç yatırım yapmamış olan kurumsal yatırımcıların yüzde 22’si gibi önemli bir kesim kripto paraları çoktan satın aldı.

Fidelity anket sonuçları oldukça olumlu

Şirketin raporuna göre, yaklaşık 10 kişiden yedisi kripto paraları çekici buluyor. Önümüzdeki beş yıl içinde dört kişiden biri gelecekteki yatırımlara açık. Ankete katılanların yüzde 47’si, dijital varlıklarını yatırım portföylerinde bulundurmayı düşünüyor. Ancak dijital varlık tutmanın yolları değişkenlik gösterebilir. Yüzde 57’si doğrudan dijital varlıklara yatırım yapmayı tercih ederken, yüzde 72’si dijital varlıklara sahip yatırım ürünlerini tercih ediyor.

Toplu kripto para kabulü

Fidelity Investments tarafından yürütülen anketin sonuçları, kriptolarla ilgili görüşlerin olumlu yönde değiştiğini gösteriyor. Çünkü katılımcıların neredeyse yarısı dijital para birimlerini “yenilikçi teknoloji” olarak görmekte ve diğer varlıklarla olan düşük korelâsyonu “en çekici özellik” olarak gösteriyor.

Ancak, kurumların kriptolara yatırım yapmalarını engelleyen bazı engeller de bulunuyor. Fiyat oynaklığı, yasal açıklık eksikliği ve temel eksiklikler bunlar arasında en önemli unsurlar.

Diğer bir sorun ise, hali hazırda mevcut gözaltı çözümleri bulunmadığı için fon saklama meselesi. Bu, kurumsal yatırımcıların ya kendi kendini gözaltı yoluyla riske atması ya da kripto paralara yatırım yapmayı reddetmesi gerektiği anlamına geliyor. Fidelity Dijital Varlıklar ise bu sorunla ilgilenmeyi amaçlıyor. “Düzenleyici belirsizliğe rağmen, diğer varlıklar için beklenen benzer saklama hizmeti seviyesini” sunan şirket, dijital varlıklara erişimin arttırılması ve kripto paraların yaygınlaştırılması konusunda çalışıyor.

coinspeaker

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin