Önde gelen Bitcoin borsasında kritik güvenlik açığı!
Önde gelen Bitcoin borsasında kritik güvenlik açığı!

Dev Bitcoin borsası Coinbase’in CEO’sundan çarpıcı Tether çağrısı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tether (USDT)’ın fiat tarafından sadece %74 destekleniyor. ABD’deki lider Bitcoin borsa platformu Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, kripto kullanıcılarına USDC’ye geçme ve sorunlu Tether’dan (USDT) vazgeçme çağrısı yaptı. 

Bitcoin borsası Coinbase’in CEO’suna göre USDC, Tether’dan daha güvenli

1 Mayıs’ta Coinbase’in CEO’su, şunları söyledi:

Tether’in tamamen teminat altına alınmadığının doğrulanmasıyla, umudum, endüstrinin https://www.coinbase.com/usdc dahil olmak üzere daha güvenilir istikrarlı paralara geçmesi. Bu açık finansal sistemin kurulmasına yardımcı olmak için bir parça daha güvenilir altyapıya sahip.

Geçtiğimiz günlerde New York Şehri Başsavcısı ofisinin Bitfinex ve Tether’a yönelik soruşturmasını belirttik. Soruşturma süreci devam ederken, bir başka rapor USDT’nin fiat tarafından sadece %74 oarnında desteklendiğini söylüyor. Bu raporlar kullanıcıların alternatifler bulmalarına ve USDT paralarını satmalarına neden oldu.

Piyasa stablecoin’leri ağırlamaya devam ediyor

Öte yandan, Coinbase’in USDC stablecoin’ine, denetçiler tarafından %100 güvence verildi, yani fiat tarafından 1:1 oranında tamamen destekleniyor. Ne yazık ki, USDC, Tether kadar geniş çapta borsada bulunmuyor. Kullanıcılar hala USDC’yi, Binance, Coinbase ve Poloniex’te bulabilirler.

Endüstri ve finansal sektör stablecoin’lere ısınmaya devam ediyor. Stellar kısa bir süre önce Wirex ile ortaklığın ardından çıkacak olan 16 yeni fiat destekli stablecoin’i açıkladı. Mevcut stablecoin’lerin aksine, Stellar bazlı stablecoin’ler transfer ve bankacılık amacıyla tasarlanacak.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin