ABD'nin 300 yıllık köklü kurumundan dikkat çeken kripto para hamlesi!
ABD'nin 300 yıllık köklü kurumundan dikkat çeken kripto para hamlesi!

Fed’den köklü politika değişimi! Bitcoin ve kripto paralar nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Federal Rezerv, yüksek enflasyonu engellemek için 40 yıllık faiz oranlarını kaldırma uygulamasını bir kenara ittiğini açıkladı. Bugün Fed Başkanı Powell tarafından yapılan açıklamada ekonomi politikasında radikal bir değişiklik yapılacağı görülüyor. Peki bu durum Bitcoin ve kripto para birimleri için ne anlama geliyor?

Fed Başkanı Jerome Powell, koronavirüs nedeniyle sanal ortamda gerçekleşen Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu konferansında yeni ekonomi politikaları hakkında oldukça önemli bilgiler verdi.

Enflasyon için yüzde 2 hedefi

“Ortalama enflasyon hedeflemesi” olarak adlandırılan yeni politika, merkez bankasının faiz oranlarını yükseltmeden önce enflasyonun standart %2 hedefinden daha yüksek olmasına izin vermeye daha yatkın olacağını gösteriyor.

Bu aynı zamanda, işsizlik oranı düştüğünde Fed’in faiz oranlarını artırmaya daha az meyilli olacağı anlamına geliyor. Elbette enflasyon da yükseldiği sürece… (Merkez bankası yetkilileri geleneksel olarak düşük işsizlik seviyelerinin daha yüksek enflasyona karşılık geldiğine inanıyorlardı.)

Powell konuşmasında, 1960’ların başında %2’nin altına inen tüketici fiyat enflasyonunun çift haneli rakamlara yükseldiği 1970’lere değildi.

Birçoğu, Fed’in enflasyonu yükseltmek isteyeceğini mantık dışı buluyor. Ancak, ısrarla çok düşük olan enflasyon, ekonomi için ciddi riskler oluşturabilir.

Yeni Fed politikası ne anlama geliyor?

Haber, “kolay para” arayanlar için iyi olabilir.

Pek çok yatırımcı, hisse senedi piyasasının, Fed’in koronavirüs sırasında ekonomik krizi önlemek için yaratılan 3 trilyon dolarlık yeni basılan parasıyla desteklendiğini söylüyor. Bu durum, aralarında Barstool Sports’tan David Portnoy’un da dahil olduğu, günlük ticarete ve kripto paralarla uğraşmak isteyen bir grup “kolay para” arayan insanı borsaya getirdi.

Eski yöntemle, enflasyon %2’nin üzerine çıkmaya başlarsa, Fed faiz oranlarının daha da yükselmesini önlemek için eleştiri oklarının hedefinde olacaktı. Ancak yeni modelde, merkez bankası, enflasyonun %2 hedefinin “orta derecede” üzerinde kalmasına izin vermeyi kabul etti.

Kripto para piyasasına nakit akışı hızlanabilir

Fed, baskının kalkmasıyla ekonomiyi canlandırmak için para basmaya devam edebilir. Fed’in hem istikrarlı fiyatlar hem de sürdürülebilir istihdam sağlayan ekonomik koşulları teşvik etmek için ikili bir yetkisi olduğu unutulmamalı.

Bu durum, borsalara ve Cornell Profesörü Emin Gün Sirer’in Haziran ayında tahmin ettiği gibi Bitcoin gibi varlıklara nakit akışı olacağı anlamına geliyor. Bu durdurulamaz bir fiyat yükselişi anlamına gelmese de kademeli artışlar görebileceğimiz aşikar.

Bu arada Ripple fiyatında biraz geri çekilme olsa da umutları yeşerten bir veri ortaya çıktı. Detayları buradan öğrenebilirsiniz.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin