Fed raporu sonrasında Stabilcoinler ile ilgili sesler çoğalıyor
Fed raporu sonrasında Stabilcoinler ile ilgili sesler çoğalıyor

Fed raporu sonrasında Stabilcoinler ile ilgili sesler çoğalıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika Merkez Bankası, dün bir rapor yayınlamıştı. Raporun içeriğinde kripto varlıklarla ilgili birtakım görüşlere de yer verildi. Raporun içeriğinde özellikle stabilcoinler vurgusu dikkat çekti. Fed sonrasında bir açıklamada Amerika Hazine Bakanlığı tarafından geldi. 

Hazine Bakanlığı, stablecoin ihraç edenlerin, düzenlenmiş bankalarla aynı ayrıcalıkların sunulmasını durumunu ele alıyor. Bakanlık, bankacılık kurumları olarak stablecoin ihraççılarının düzenlenmesini öneriyor.

Stabilcoinler, son dönemde ciddi bir yükselişe geçti. Tether önderliğinde USDC, BUSD, DAI, TUSD gibi varlıkların piyasadaki çoğunluğu gitgide artıyor. Amerikan dolarına endeksli şekilde çalışan stabilcoinler, kripto piyasasında fazlasıyla kullanılıyor. Sabit bir fiyatlanmaya sahip olması Amerika’yı korkutuyor. Hatta daha öncelerinde ilk defa piyasaya girenler USDT’nin Amerika’ya ait olduğunu düşünmüştü.

USDT gibi benzer sabit varlıklar özel şirketler tarafından çıkarılıyor. Ancak ABD, bu varlıkları daha fazla riskli buluyor. Son Fed raporu da bunun bir göstergesi. Piyasada alışveriş çoğunluğu stabilcoinler üzerinden yapılıyor. Yatırımcılar USD, EURO, GBP gibi geleneksel paralarla alım/satım gerçekleştirmiyor.

ABD Hazine Bakanlığı, Stabilcoinler’in acil düzenlenmesi gerektiğini düşünüyor

Amerika Birleşik Devletleri, kripto dünyasında sabit varlıklar olarak bilinen USDT, BUSD, USDC gibi birimleri birer tehdit gibi algılamaya başladı. Stabilcoin piyasa değerinin 135 milyar doları geçmesi, tüm dikkatleri bu yöne çevirdi. 

Düşük maliyet, anında ödeme ve ölçeklenebilirlik gibi nitelikler sayesinde geleneksel banka sistemlerinde havale işlemlerinin yerini alabilir. Aynı zaman güvenilir olması nedeniyle sorunsuz para transfer hizmeti sunuyor. İşte bu yüzden Amerika, stabilcoinlerin geleceğinden endişe duyuyor. ABD Hazine Bakanlığı, bunları bahane ederek acil bir düzenleme talep ediyor.

Olayı düzenleme için ise bankaların kullanılabileceği düşünülüyor. Konuyla alakalı Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler’e atıfta bulunarak önerilerde bulundu. Düzenlemenin hem hizmet sağlayıcılar hem de tüketiciler için faydalarını vurgulayan Powell, stabilcoinler, politika yapıcılar için merkezi bir cazibe merkezi haline geldi, yorumunda bulundu.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin