Fed, Mart ayında faiz artırımına gidecek mi?

Fed, Mart ayında faiz artırımına gidecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, dün ABD’li milletvekillerine, yüksek enflasyon, sıkı bir işgücü piyasası ve güçlü ekonomik talep nedeniyle üç yıldır ilk kez faiz oranlarını artırma yolunda olduğunu söyledi.

“Enflasyonun %2’nin üzerinde seyretmesi ve güçlü bir işgücü piyasasıyla, bu ayki toplantımızda federal fon oranı hedef aralığını yükseltmenin uygun olacağını düşünüyoruz.”

ABD Merkez Bankasının Şubat ayındaki en son Federal Açık Piyasa Komitesi’nden (FOMC) sonra böyle bir sonucu ima etmesinin ardından pek çok tüccar Mart ayında olası bir faiz artırımı bekliyor. Ancak, faiz artırımının boyutuyla ilgili sorular belirsizliğini koruyor. Fed başkanı Powell, faiz artırımının boyutu hakkında yorum yapmadı.

Fed’in faiz artırımının boyutu ne olacak?

Chicago merkezli CME Group’un FedWatch aracı, vadeli işlem tüccarlarının, birçoğunun sadece bir hafta önce çok muhtemel olduğunu düşündüğü yarım yüzde puanının aksine, çeyrek yüzde puanlık bir artış için yüzde 90’lık bir şans gördüklerini gösteriyor.

Chicago merkezli CME Group’un FedWatch aracı, birçok kişinin muhtemel olduğunu düşündüğü yarım yüzde puanının aksine, çeyrek yüzde puanlık bir artış gerçekleşeceğine dair yüzde 90’lık bir ihtimal veriyor.

Merkez Bankası, şu anda kırk yılın en yüksek seviyesinde olan enflasyon konusunda endişeli, ancak Powell, arz kısıtlamaları hafifledikçe ve mali teşvik ve sıkı para politikasının daraltıcı etkileri nedeniyle talep ılımlı hale geldikçe enflasyonun azalacağını tahmin ediyor.

“Enflasyon beklentileri ve enflasyonun kendisi üzerinde bir dizi faktörden kaynaklanan olası yukarı yönlü baskı risklerine karşı dikkatliyiz. Enflasyonun daha da yükselmesini önlemek için politika araçlarımızı uygun şekilde kullanacağız.”

Powell, Ukrayna’dan da bahsetti ve savaşın ABD ekonomisi üzerindeki etkilerinin “son derece belirsiz” olduğunu söyledi.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin