Fed, kripto para düzenlemesi için kongreye çağrıda bulundu!

Fed, kripto para düzenlemesi için kongreye çağrıda bulundu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Federal Rezerv (Fed) Başkanı Jerome Powell, Rusya ve Ukrayna arasındaki ihtilafın ortasında dijital varlıklar için kapsamlı bir düzenleyici çerçeve çağrısında bulundu. Powell’ın açıklamalarının Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın açıklamalarına benzerliği dikkat çekti.

Powell, ekonomi ve para politikasının durumu hakkında konuştuğu House Financial Services Committee’de konuştu.

Fed’den kripto düzenlemesi için açık çağrı

Powell, dün, Rusya’nın ABD’nin Batılı müttefikleri tarafından ülkeye uygulanan yaptırımlardan kaçınmak için kripto para birimleri kulla nıp kullanamayacağını ele aldığı bir konuşma yaptı.

Powell, Rusya-Ukrayna krizinin kripto para birimleri de dahil olmak üzere dijital finans konusunda Kongre eylemine ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

“Çok parçalı olan ve gelişen bu sektöre sahibiz ve orada olması gereken türden bir düzenleyici çerçeve mevcut değil.”

Kripto para birimleri kendilerini devlet kontrolünden bağımsız olarak tanıtırlar. Kripto kullanıcıları, kendi kendine saklama cüzdanları aracılığıyla eşler arası işlemler gerçekleştirebilir ve bu da hükümetlerin sektöre kısıtlamalar getirmesini zorlaştırır. Bu, Rusya’nın yaptırımlardan kaçınmak için kripto para kullanacağına inanan Batılı ülkeler arasında endişeleri artırdı.

Powell, terör finansmanı ve kara para aklama dahil olmak üzere, düzenlenmemiş bir kripto para birimi sektörüyle ilgili diğer riskleri de ele aldı. Bununla birlikte, Fed, Çin gibi kripto para birimlerine genel bir yasak getirmeyi planlamıyor.

Kripto borsaları baskı altında

Kripto para borsaları, Rusya’daki kullanıcıların hesaplarını dondurmaları için baskı yaşıyor. Daha önce, Ukrayna hükümeti tüm büyük borsaları Rus ve Belarus adreslerini kara listeye almaya çağırdı. Ancak Kraken, Binance ve Coinbase gibi borsalar tüm kullanıcılara tek taraflı bir yasak getiremeyeceklerini söylediler.

Eski bir ABD başkan adayı olan Hillary Clinton, borsaların bu kararından memnun olmadığını söyledi. Bu nedenle dijital varlıklar için daha kapsamlı bir düzenleyici çerçeveye ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Rusya’ya bu yaptırımlardan kaçma şansı verilmemesi gerektiğini kaydetti.

Bununla birlikte, kripto para birimleri de Ukrayna’da önemli bir rol oynuyor çünkü Ukraynalı kullanıcılara ve ordusuna 36 milyon doların üzerinde kripto bağışı gerçekleşti. Bu bağışları oluşturan varlıkların en büyük Bitcoin, Ethereum ve Polkadot oluşturuyor.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin