featured

Fed faiz kararlarının Bitcoin’e etkisi: Kripto piyasasında değişim rüzgarları esebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika Birleşik Devletleri Federal Rezervi bu yıl bir kez daha faiz oranını artırmaya hazırlanıyor ve bu hareketin Bitcoin üzerinde bariz bir etkisi olabilir.

Fed Bitcoin

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın bu hafta başında yayınlanan son Ekonomik Projeksiyon Özeti, Merkez Bankası’nın faiz oranlarına ve genel ekonomiye ilişkin görünümü hakkında değerli bilgiler sağlıyor. Bu tahminlere göre Fed yetkilileri bu yıl sonuna kadar bir faiz artırımı daha yapma eğiliminde.

Faiz artışı tahminleri

Yakın tarihli bir rapor, Merkez Bankası’nın, federal fon oranının bu yıl sonuna kadar muhtemelen %5,6’ya ulaşacağını söylüyor.

Bu durum, Fed’in politika komitesi üyelerinin çoğunluğunun, potansiyel olarak Kasım veya Aralık toplantıları sırasında uygulamaya konacak olan faiz oranında çeyrek puanlık bir artışın gerekli olacağına inandığını gösteriyor.

2024 yılına baktığımızda ise bireysel üyelerin faiz görünümüne ilişkin görüşlerini temsil eden nokta grafiği, iki çeyrek puanlık faiz indiriminin ufukta olabileceğini gösteriyor. 2024 için medyan tahmin, federal fon oranının %5,1 olduğunu gösteriyor. Bu, Haziran ayındaki %4,6’lık tahminine göre kayda değer bir artıştır. Yani, faiz indirimi beklentisinin azaldığı söylenebilir.

2024 yılı için öngörülen faiz indirimlerinin azalması bu güncellemede dikkat çeken bir değişikliktir. Vanguard Kıdemli Ekonomisti Andrew Patterson’a göre bu değişiklik, daha iyimser büyüme beklentileri ve iyileşen işsizlik tahminleriyle birleştiğinde, Federal Rezerv’in “yumuşak iniş” yapma becerisine giderek daha fazla güvendiğini gösteriyor.

Bu, Merkez Bankası’nın ekonominin yüksek faiz oranlarına daha uzun süre, ciddi bir aksama yaşamadan dayanabileceğine inandığı anlamına geliyor.

Faiz artışının Bitcoin üzerindeki potansiyel etkisi

Genellikle “dijital altın” olarak adlandırılan Bitcoin (BTC), geleneksel finansal piyasa dalgalanmalarına karşı korunma aracı olarak büyük ilgi topladı.

Bitcoin’in değerinin Merkez Bankaları tarafından belirlenen faiz oranlarıyla ters ilişki sergileme eğiliminde olmasıyla son yıllarda ilginç bir dinamik ortaya çıktı. Faiz oranları düşük olduğunda yatırımcılar daha yüksek getiri elde etmek için genellikle Bitcoin gibi alternatif varlıklara yönelirler.

Federal Rezerv’in olası bir faiz artırımı sinyali vermesiyle birlikte bu ilişkinin dinamikleri değişebilir. Faiz oranındaki bir artış, geleneksel faiz getiren varlıkları yatırımcılar için daha çekici hâle getirecektir.

Bununla birlikte, Bitcoin’in faiz oranı artışının etkilerini hafifletebilecek önemli yönlerinden biri, riskten korunma ve güvenli liman varlığı statüsüdür. Ekonomik belirsizlik zamanlarında BTC, servetlerini enflasyondan veya finansal istikrarsızlıktan korumak isteyen yatırımcılar için genellikle dijital bir sığınak olmuştur.

Faiz oranlarındaki dalgalanmalara bakılmaksızın bu özelliğin bozulmadan kalması bekleniyor. Dolayısıyla bu, Bitcoin fiyatında yeni bir boğa koşusunun temelini oluşturabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin