featured

Bitcoin (BTC) yatırımcıları merakla bekliyor: Sıradaki hareket 25,000 dolara mı 30,000 dolara mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin’in fiyatı yakın zamanda 25,000 dolarda bulunan destek noktasından toparlandı. Ancak BTC, şu anda önemli bir direnç bölgesinden reddedilmeyle riski ile karşı karşıya.

Bitcoin (BTC) günlük grafik analizi

Günlük zaman diliminde fiyat 25,000 dolardaki destekten toparlandıktan sonra yükselişe geçti. Ancak 27,000 dolar civarındaki 50 günlük hareketli ortalama fiyatı aşağı çekiyor. Bir diğer önemli direnç noktası ise 200 günlük MA seviyesinde bulunan 28,000 dolardır.

Bitcoin BTC

Fiyatın 30,000 dolar seviyesini yeniden test etmesi için bu direnci kırması gerekiyor. Öte yandan, eğer BTC yükseliş momentumunu koruyamazsa ve 25,000 doların altına düşerse, fiyat muhtemelen 20,000 dolar bölgesine doğru düşecektir.

Bitcoin (BTC) 4 saatlik grafik analizi

Kısa vadeli 4 saatlik fiyat grafiği yükselişe işaret ediyor. Fiyat, klasik bir yükseliş dönüş sinyali olan büyük bir düşen kama modeli oluşturdu. Klasik perspektiften bakıldığında, BTC fiyatının yeniden 30,000 dolarda bulunan direnç noktasına doğru yükselmesi bekleniyor.

Grafikteki model, güçlü bir yükseliş sinyali olabilir. Çünkü bu sefer gerçekleşecek bir kırılma piyasa liderinin fiyatını çok daha güçlü yükseltecektir. Ancak fiyatın yükselmeden önce geri çekilmeyi tamamlaması gerekiyor.

Teknik göstergeler

Bitcoin fiyatı son birkaç ayda önemli bir düşüş eğilimi göstererek 100 günlük ve 200 günlük hareketli ortalamaların altına düştü. Bu düşüş, Bitcoin’in 25,000 dolardaki kritik desteği başarıyla kırabileceğine dair spekülasyonları artırdı.

Grafik, kalıcı piyasada long ve short pozisyonların yoğunluğunu ortaya koyan önemli bir gösterge olan BTC alıcı alım-satım oranını gösteriyor. Fiyat hareketi piyasa duyarlılığına yakından bağlı olduğundan, vadeli işlem piyasasından elde edilen veriler, özellikle de alım-satım oranı, yatırımcılar arasında hâkim olan hissiyat hakkında değerli bilgiler sağlıyor.

Fiyatın 200 günlük hareketli ortalamaya doğru geri çekilmesine ek olarak, bu veri sürekli olarak 1’in altında okumalarla tutarlı bir düşüş eğilimi gösterdi. Bu eğilim, vadeli işlem yatırımcıların ağırlıklı olarak Bitcoin hakkında düşüş yönlü bir görüşe sahip olduğunu gösteriyor. Yatırımcılar arasında açık pozisyonların yaygınlığı, kısa vadede fiyat üzerinde aşağı yönlü bir baskı oluşturabilir.

CryptoPotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin