bitcoin fiyatı
Fed faiz kararının Bitcoin fiyatı üzerinde nasıl bir etkisi olur?

Fed faiz kararının Bitcoin fiyatı üzerinde nasıl bir etkisi olur?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı, şu an genel görünüm olarak düşüş yönlü bir tablo çiziyor. Yarın (Çarşamba) açıklanacak olası bir Fed faiz indirimi, durumu tersine çevirebilecek mi?

Bitcoin, dün 10.100 doların altında kadar sarkarak, üç gündür kıramadığı 10.300 dolar bandına bir nevi tepki vermiş oldu.

BTC, yazımız yayına hazırlanırken borsalarda 10.200 dolar seviyesinde el değiştiriyordu ve son 24 saatlik performansına baktığımızda coinmarketcap verilerine göre binde 1 gibi düşük bir oranda artıda duruyor.

Ancak bazı gözlemciler, önümüzdeki 24 saat içerisinde düşüş görünümünün tersine dönebileceği bir gelişmeye dikkat çekiyorlar. Yarın açıklanacak olan Fed faiz oranlarında 25 baz puanlık bir düşüş gelirse bu durum BTC’nin değer kazanımı ile sonuçlanabilir şeklinde bir görüş hakim.

Mevcut, global bir finansal danışmanlık devi deVere Group’un kurucusu ve CEO’su olan Nigel Green, kripto paranın Federal Reserve’in faiz oranlarındaki indirime cevaben güçlü bir talep göreceğine inananlar arasında.

Bu arada, Morgan Creek Digital Assets’in kurucusu ve ortağı Anthony Pompliano, paylaştığı twitte, ABD hükümetinin parasal genişleme programı kapsamında FED’in faiz indirimlerine devam etmesinin BTC’yi uçuracağını iddia etmişti.

Eski Wall Street Journal tüccarı ve gazeteci Max Keiser, olaya daha iddialı yaklaşarak Fed’in parasal gevşemesinin devamının Bitcoin’i 100.000 dolara kadar taşıyabileceğine inanıyor.

Kripto pazarlarındaki mevcut duruma bakacak olursak Federal Reserve’in parasal genişlemesi, BTC’nin dezenflasyonist doğası ve bir yıldan daha kısa bir süre içinde madencilik ödülünün yarılanmasına (arz düşüşü) ayarlanan Bitcoin için ufukta iyi işaretler var gibi.

Ancak Geçmiş dönemlere bakarsak Bitcoin’in nadiren Fed’in kararlarına göre aksiyon aldığını görürüz. Fed faiz oranlarını Bitcoin tarihi boyunca Aralık 2015’te 25 baz puan artırmıştı. Bu 2006’dan bu yana yapılan ilk artıştı. Ardından ABD Merkez Bankası, Aralık 2016’da bir adet faiz artırımı ve 2017’de dört kez faiz artırımına gitti.

BTC, Ekim 2015 sonunda 300 doların üzerinde tatmin edici bir hareketle boğa piyasasına girdi ve Aralık 2017’ye kadar 20.000 dolarlık rekor seviyesini gördü

Bitcoin fiyatı bir faiz indirimine olumlu cevap verir mi?

Ayrıca, geleneksel piyasalara göz attığımızda 25 baz puanlık bir faiz indirimi fiyatlanmış gibi gözüküyor. Öyle ki bu oranın üzerinde 50 baz puan gibi bir faiz indirimi gelirse o zaman kısa vadede doların sert değer kaybı görülebilir. Böyle bir dolar karşıtı algı, kripto pazarlarına da besleyebilir.

Bitcoin, Pazartesi günü 10.060 dolara kadar geriledi ve arka arkaya görülen düşüş mumları, aşağı yönlü bir kırılım ihtimalini artırdı. Şu anda BTC fiyatı, yükselen destek çizgisinin denk geldiği 10.120 doların hemen üzerinde bulunuyor.  Olası bir kırılma, satıcıların elini güçlendirecek olup kayıpların artmasına neden olabilir. Böyle bir senaryoda ise 9.855 dolar desteği test edilebilir.

Yükseliş senaryosunda ise 20 Ağustos tarihinde görülen 10.956 dolar, alıcıların piyasa hâkimiyetini eline geçirebileceği seviye olarak görülüyor. Ancak öncesinde 10.458 dolar (Cuma gününün en yüksek seviyesi) üzerine bir fiyat sıçraması yükselen trendi destekleyici bir hareket olur.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin