Fed tarafından beklenen karar çıktı: Faiz kararı sabit tutuldu
Fed tarafından beklenen karar çıktı: Faiz kararı sabit tutuldu

Fed Başkanı’ndan dijital dolar ve kripto paralar hakkında flaş açıklamalar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde bu sabah verdiği ifadede, potansiyel bir dijital dolar projesinin özel bankaları “zayıflatmaması” gerektiğini söyledi.

“Dijital dolar, iyi işleyen sistemimize zarar vermemeli”

Powell altı aylık raporunu Kongre’ye verdi. Fed Başkanı, Kuzey Carolina’nın 10. kongre bölgesine hizmet veren Temsilci Patrick McHenry’nin (R), potansiyel bir dijital doların şu anda mevcut olan finansal sistemle nasıl çelişebileceği hakkındaki sorusunu yanıtladı.

Powell şöyle konuştu:

“Çok dikkat etmemiz gereken bir şey var. İşleyen bir finansal sistemimiz ve bir bankacılık sistemimiz var, tasarruf edenler ile borç alanlar arasında aracılık eden sermaye piyasalarına sahibiz. Bunlar en iyi piyasalar ve dünyanın en güçlü bankaları diyebilirim. Bu çok sağlıklı piyasa temelli işlevi baltalayacak bir şey yaratmamak için dijital dolar tasarımımıza dikkat etmemiz gerekiyor.”

Dijital dolar ve CBDC nedir?

Powell ve McHenry’nin “dijital dolar” ile kastettiği şey, esasen bir CBDC, yani merkez bankası dijital para birimi. CBDC’ler, mevcut fiziksel para birimleri gibi devlet tarafından piyasaya sürülüyor. Ve Bitcoin’in aksine, CBDC’ler mutlaka Blockchain teknolojisine dayanmıyor. Dijital dolar gibi projeler halihazırda dünya çapında araştırılıyor ve Çin kendi CBDC’si olan dijital yuanı kullanmaya çoktan başladı.

Geçmişte, Powell’ın Fed’in bir CBDC geliştirmeyi planlayıp planlamadığına ilişkin çizgisi, acele olmadığı yönündeydi. Powell, dolar dünyanın rezerv para birimi olduğundan, ABD’nin CBDC deneylerini geliştirmeden önce diğer ülkelerdeki gidişatını gözlemlemeleri gerektiğini söylemişti.

Powell çizgisini değiştirdi: “Üzerinde çalıştığımız şeyler var”

Fakat Powell’ın dün Senato’daki ifadesinde, Fed’in dijital dolar sorununa “çok dikkatli” baktığı anlaşıldı. Ayrıca Meclis’e, Fed’in bu yılın sonlarında daha fazla dijital dolar geliştirmesi açıklamayı planladığını söyledi.

“Halkla oldukça aktif bir şekilde iletişim kuracağımız yıl olacak. Bugün duyurmayacağım bazı halka açık etkinlikler de dahil… Ama üzerinde çalıştığımız şeyler var.”

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin