ABD Senatörleri Facebook'un Novi ve Diem Kripto projesini sonlandırmasını istiyor
ABD Senatörleri Facebook'un Novi ve Diem Kripto projesini sonlandırmasını istiyor

FED Başkanı Facebook’un kripto parasına yönelik önemli açıklama yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Facebook’un kripto para birimi oluşturma planının ciddi endişeler giderilinceye kadar “ileri gidemeyeceğini” söyledi.

FED Başkanı: “Facebook’un Libra’sı daha fazla ilerleyemez.”

Politika yapıcılar küresel olarak kripto para birimiyle ilgili ciddi endişelerini dile getirmişlerdir, ancak Amerika Birleşik Devletleri’nin en güçlü mali düzenleyicisinin güçlü yorumları, proje için artan düzenleyici engellerin altını çizmektedir. Powell, ABD’nin Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi’ne, “projenin ilerleyebileceğini sanmıyorum” diyerek, mahremiyet, kara para aklama, tüketicilerin korunması ve finansal istikrar konularında ciddi endişeleri dile getirdiğini söyledi.

Powell, yakın zamanda ilan edilen projenin düzenleyici incelemesinin “sabırlı ve dikkatli” olması gerektiğini, dijital para birimlerinin mevcut kurallara tam olarak uymadığını kabul ettiğini söyledi. Powell, uygun riskler belirlendiği sürece finansal inovasyonu desteklediğini belirtti, ancak Facebook’un sunduğu devasa platformun Libra’yı diğer dijital para birimi projelerinden hemen ayırdığını söyledi.

Reuters

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin