featured

Son dakika: Fed 2024 faiz kararının kripto para piyasası üzerinde etkisi nasıl oldu? Altcoin rallisi devam ederken işte en çok yükselen coinler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güne iyimser bir havayla başlayan kripto para piyasası, BTC ve altcoinlerle birlikte güçlü kazanımlara tanık oldu. En son açıklanan FOMC kararlarının ardından yatırımcılar, risk varlıklara yönelerek kripto para fiyatlarının yükselmesini sağladı.

ABD enflasyon verileri, FOMC kararı ve diğer makroekonomik olaylar bu hafta başında dijital varlık alanında yaşanan düşüşün nedenleri arasında sayılıyordu. Bunun ardından salı günkü FOMC toplantısı piyasalarda bir miktar toparlanma yaşanmasını sağladı. ABD Merkez Bankası, faiz oranının üst üste üçüncü kez değiştirmeyeceğini açıkladı. Bu gelişme Fed’in 2024 ve sonrası için faizleri düşüreceğinin işaretini veriyor. Gelişmenin hemen ardından Bitcoin (BTC) fiyatı yüzde 4,5 oranında arttı. Şu anda BTC, 42.865 dolar seviyelerinde işlem görüyor ve BTC ile birlikte kripto para piyasasında keskin bir dalgalanma yaşandı.

BTC 1 günlük fiyat grafiği

Altcoin piyasası da yükselişe geçerek yatırımcıyı çekti. Fed faiz kararının ardından altcoin piyasasındaki Noel Baba rallisi, analistlerin düşüşleri satın alma çağrısıyla 2024’e kadar devam edecek gibi görünüyor.

Altcoin rallisi ile en çok yükselenler?

Bu haftanın başlarında bir miktar satış baskısıyla karşılaşan altcoin piyasası, olumlu Fed yorumlarının ortasında yükselmeye devam ediyor. Başta lider altcoin Ethereum fiyatı, yüzde 4,86’lik bir artışla güne başladı. Hafta başındaki kaybını telafi etmeye başlayan ETH, 2,277 dolardan işlem görüyor. Son 24 saatteki en yüksek değeri 2,285 dolar olan altcoini Solana takip etti. SOL, son 24 saatte yüzde 8’in üzerinde artış gösterdi ve şu anda 71,33 dolardan alıcı buluyor.

Günün en çok yükseliş gösterenlerinden bir diğeri ise Avalanche oldu. Yüzde 7,88 oranında bir artışla son kayıpları telafi etmeye başlayan AVAX, gün içinde en yüksek 41,28 doları gördü. Hacmi ve piyasa değeri, yüzde 8’in üzerinde bir artış gösterdi. Bunlara karşın en çok yükselen altcoin Cardano (ADA) oldu. ADA fiyatı yüzde 13’ün üzerinde bir artışla yatırımcıyı çekti.

Meme Kombat istikrarlı büyümeyi sürdürüyor!

Altcoinlerdeki yükselişe karşın memeler arasındaki yükseliş daha mütevaziydi. Buna karşın istikrarlı büyümesini sündüren Meme Kombat projesi, yatırımcı için kârlı bir alternatif oldu. Kripto paralar arasındaki en popüler 11 meme coin karakterinin arenada savaşmasına dayanan Meme Kombat projesi, eğlence ile finans dünyasını sanal bir platformda bir araya getirerek kullanıcıların bahis ve staking ile farklı şekillerde gelir elde etmesine imkân veriyor.

MK belirteci ile satılan token, 112 AYP kazanma şansı sunarak yatırımcılar arasında büyük bir heyecan yarattı. Meme Kombat X platformunda ön satışların 2.9 milyon dolara doğru çıkıyor. Bu gelişmeler ışığında hızla büyüyen Meme Kombat fiyatının şu anda 0.235 dolardan 0,246 dolara yükseleceği duyuruldu. 

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Son gelişmeler kripto para fiyatlarına nasıl etki edecek?

En son FOMC duyurusunda, Federal Rezerv mevcut faiz oranlarını koruma kararı aldığını açıkladı. Enflasyonda yıl boyunca yaşanan beklenmedik hızlı düşüş, yetkililerin durumlarını revize etmelerine yol açtı. Enflasyonu yüzde 2’lik hedefle uyumlu hâle getirme çabasının bir parçası olarak 2024 yılında üç faiz indirimi öngörülüyor. Komite üyeleri, mevcut duruma ek olarak 2024 yılında her birinin çeyrek puanlık artışlarla gerçekleşmesi beklenen en az üç faiz indirimine ilişkin planların ana hatlarını çizdi. Olumlu enflasyon verilerine rağmen teorik olasılıklar beklenenden daha farklı bir etki yarattı.

Çünkü bu üç faiz indirimi, Wall Street’teki birçok analistin öngördüğü beş faiz indiriminden daha azdır. Potansiyel olarak yılın ikinci yarısında başlayacak olan 2024 yılı için öngörülen faiz indirimlerinin sınırlı sayıda olması, yetkililerin harcamaları ve enflasyonu frenlemeye devam etmek için önümüzdeki yılın büyük bölümünde borçlanma oranlarını yüksek tutmanın gerekli olduğuna inandıklarını göstermektedir.

Analistler ne düşünüyor? Noel Baba rallisi mi, düşüş piyasasından alım mı?

Çoğu analist, kripto piyasasının Noel Baba rallisiyle 2024 yeni yılına doğru devam etmesini bekliyor. Kripto para analisti Michael van de Poppe, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) hakkındaki görüşlerini paylaşarak, parasal genişleme politikalarını ifade eden güvercin duruşuyla sonuçlandığını ve gelecekteki faiz indirimlerinin olası bir göstergesi olduğunu belirtti.

FOMC etkinliğinden önce Bitcoin için bir riskten kaçış hissi olduğunu ve ardından bir toparlanma yaşandığını kaydeden Van de Poppe, şu anda BTC’nin iyi bir destek seviyesinde olduğunu vurguladı. Ayrıca yükseliş eğiliminin devam edeceğine dair iyimserliğini koruduğunu dile getiren Van de Poppe, bu spot öncesi ETF aşamasında Bitcoin için 47.000 ila 50.000 dolar arasında bir hedef aralığı belirledi.

altcoin

Mevcut piyasa aşamasında hem Altcoin’ler hem de Bitcoin için düşüşleri satın almayı değerlendirmek tavsiye edilir. Analist, piyasa değerinin önemli ölçüde düşük olduğunu ve Ethereum’un önümüzdeki aylarda ivme kazanma potansiyeli bulunduğunu da sözlerine ekledi. Ethereum hakkında analist düşüncelerini şöyle dile getirdi:

“ETH fiyatı pozitif bir destek ve direnç değişimi gerçekleştiriyor. 1.900 dolara düzeltme yapsa bile trend yükselişini sürdürüyor ve bir sonraki direnç alanı 2024’ün ilk çeyreğinde 3.400-3.800 dolar seviyesinde bulunuyor.”

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin