Fed merkez bankası dijital para birimi çıkarma yolunda.
Fed merkez bankası dijital para birimi çıkarma yolunda.

Fed 2019’un üçüncü faiz indirimine giderken Bitcoin (BTC) henüz tepki vermedi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fed, 2019 yılının üçüncü faiz indirimini açıkladı ve bunun mevcut müdahaleler dizisinin sonu olabileceğinin sinyalini verdi.

ABD Federal Merkez Bankası, bir kez daha faiz oranlarını çeyrek puan indirerek, 2019’daki üçüncü müdahalesini yaptı. Böylece, temel faiz oranı yüzde 1,5-1,75’lik bir aralığa çekildi. Fed ayrıca, bu parasal genişleme müdahaleleri konusunda son kararı olabileceğinin de mesajını verdi.

Fed 3. kez faiz indirimine gitti

Fed, bir dizi gecelik ve kısa vadeli likidite enjeksiyonlarının ardından faiz oranını düşürdü. Düşük faiz oranı, ekonomiye daha fazla likidite getirme ve ABD dolarını daha rekabetçi hale getirme hedefine sahip.

Bitcoin’e (BTC) gelince, en çarpıcı yükselişi, en düşük faiz oranlı bir iklim ortamında gerçekleşti. Bununla birlikte, 2019’da, BTC’nin fiyatı, ABD merkezli hareketlere çok bağlı değil gibi gözüküyor. Çinli yatırımcılar ve tüccarlar, güncel ABD doları arzından çok daha fazla olan Tether (USDT) arzına bağlı olan fiyatı artırıyor.

Bitcoin ABD merkezli gelişmelerden çok Çin’den gelen haberlere tepki gösteriyor

BTC 9.133,69 seviyesinde işlem gördü, çünkü ticaret hacimleri düşmeye başladı ve 24 saat içinde yaklaşık 25 milyar dolar geriledi. Bu noktada, durgunluk sorunları konusunda BTC’nin hangi yöne gideceği konusunda henüz fikir birliği yok. Bazıları BTC ve altının durgunluğa karşı iyi bir korunma olabileceğine, aynı zamanda enflasyona karşı da bir korunma aracı olabileceğine inanıyor.

Yine de, BTC’nin yönü şu an için tam bir muamma. Şu anda, BTC son birkaç gündür olduğu gibi durgun hareketlerine devam ederek  9.000 dolar seviyesini korumaya çalışıyor.

BTC ayrıca geçmiş fiyat hareketlerine göre beklenen Cadılar Bayramı rallisini gerçekleştiremedi. Yine de, coin, bu ay yaklaşık 1000 dolar artarak Haziran ayından bu yana ilk kez aylık kazanç elde etti.

BTC, Tether (USDT) ticaretinin yaygınlaşmasıyla yükseldi. Tüm Tether çiftleri, ralliden önceki yüzde 65 civarından yüzde 76’ya yükseldi. BTC pazar hâkimiyeti ise altcoinlerin bağımsız fiyat hareketlerinden dolayı yüzde 67,3 civarında kaldı.

cryptovest


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin