Binance.UK geliyor: Londra’daki otobüs duraklarına reklam verildi!
Binance.UK geliyor: Londra’daki otobüs duraklarına reklam verildi!

İngiltere finansal düzenleyicileri (FCA) kripto varlık rehberi yayınladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere finansal düzenleyicisi (FCA), 23 Ocak’ta “Kripto Varlıklar Üzerine Rehberlik” başlıklı bir danışman belgesi yayınladı.

Finansal Yürütme Otoritesi’nin (FCA) kripto paralara ilişkin belgesinde belirtilen hedef ise pazar katılımcıları için konuyla ilgili daha fazla düzenleyici netlik sağlamak. Makalenin başlatıldığı kripto ile ilgili istişare süresinin 5 Nisan 2019’da sona ermesi ve sonrasında nihai rehberlikle bir politika bildirisinin yayınlanması öngörülüyor.

Bundan sonraki aşama politika bildirisi yayınlamak

Makalenin giriş bölümünde FCA, son versiyonun “kullandıkları kripto varlıkların düzenleyici çerçeve içinde olup olmadığını anlamalarına yardımcı olmak için piyasa katılımcılarına yardımcı olmak” anlamına geldiğini beyan ediyor:

Bu, piyasa katılımcılarını ilgili sorunlara karşı uyaracak ve yetkilendirilmeleri gerekip gerekmediğini ile işlerinde hangi kuralların veya düzenlemelerin geçerli olduğunu daha iyi anlamalarına yardımcı olacaktır.

Makalede, FCA, kripto varlıklarının ve uygulanabilir İngiltere yasalarının çeşitli olası tanımlarını ana hatlarıyla açıklıyor. Özellikle, rehber kitapçık, kripto varlıklarının, Devletin Finansal Araçlar Yönetmeliği II. Düzenleyici kurum ayrıca, bu tür varlıkların E-Para Düzenlemeleri veya Ödeme Hizmetleri Düzenlemeleri ile düzenlenebileceğini belirtiyor.

Kripto varlık rehberinde kripto paralar 3 kategoride tanımlanıyor

FCA’nın kripto varlık kılavuzu kripto para birimlerini, tokenler, menkul kıymet tokenleri ve hizmet tokenleri olmak üzere üç potansiyel kategoriye ayırıyor. Düzenleyici yazarlar, borsa tokenleri olarak adlandırılan kripto paraları ise “herhangi bir merkezi otorite tarafından verilmeyen ya da desteklenmeyen ve değişim aracı olarak kullanılmak üzere tasarlanmış ve oluşturulmuş olanlardır” şeklinde tanımlıyor.

Menkul kıymet tokenleri, diğer taraftan, büyük olasılıkla RAO kapsamına giren ve FCA’nın düzenlemelerinin sınırları içerisinde olan varlıklar. Son olarak, hizmet tokenleri olarak adlandırılan kripto paralar, kullanıcılara bir ürüne erişim sağlayan, ancak menkul kıymet tokenleri ile aynı hakları vermeyen paralar olarak görülüyor.

FCA, Kripto piyasası ile yakından ilgileniyor

FCA, aynı zamanda geçen yıl Aralık ayında 18 şirketi kripto para kullanımı konusunda araştırdığını açıklamıştı.

Yine Aralık ayında, İngiltere vergi tahsilâtı hizmeti, uzun bir istişare sürecinin ardından özel kripto para sahipleri için ilk ayrıntılı vergi mevzuatını yayınlamıştı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin