FBI Kuzey Koreli hackerlarla irtibatlı Bitcoin hesaplarına el koydu!
FBI Kuzey Koreli hackerlarla irtibatlı Bitcoin hesaplarına el koydu!

FBI Kuzey Koreli hackerlarla irtibatlı Bitcoin hesaplarına el koydu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

FBI’ın geçtiğimiz yıl verdiği iş ilanı dikkat çekmişti. FBI iş ilanında blockchain konusunda tecrübeli IT elemanı ilanına çıktı. Bu ilanın ardından FBI geçtiğimiz yıl kurduğu siber suçlarla mücadele ofisi, blockchain üzerinde yapılan illegal işlemleri takip etmeye ve gerektiğinde önlem almaya başladı.

ABD merkezli kripto para borsaları Gemini, Coinbase ve Binance.us gerektiğinde müşterilerinin adres bilgilerini FBI’a vermekle mükellef.

Hackerlarla irtibatlı Bitcoin hesaplarına el koydu!

 FBI, blockchain üzerindeki işlemleri takip ederek Kuzey Koreli hackerlarla irtibatlı olduğu iddia edilen 280 Bitcoin hesabına el koydu ve bu hesaplardaki kripto para varlıkları dondurdu. Bu hesaplarda milyonlarca dolar değerinde kripto para olduğu tahmin ediliyor.

Kuzey Koreli hackerlardan kripto para piyasalarına saldırı!

Kuzey Kore istihbarat teşkilatı ile irtibatlı olduğu düşünülen Lazarous gibi hacker grupları birçok ülkeye ve kripto para borsalarına siber saldırılar düzenliyor. Bu saldırılar Birleşmiş Milletler raporlarına da yansıyor. BM raporuna göre Kuzey Koreli hackerlar geçtiğimiz yıl 2 milyar dolarlık vurgunda bulundu. Bu paranın 600 milyon dolarlık kısmı kripto para borsaları ve adreslerinden elde edildi.

FBI’ın son operasyonu ile kripto paraların suçu kolaylaştırdığı ve takip edilemediği şehir efsanesi yıkılmış oldu.

Financemagnates.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin