Kuzey Kore siber saldırıları
FBI: "Kuzey Kore yaptırımlara cevap olarak kripto para saldırıları başlatıyor"

FBI: “Kuzey Kore yaptırımlara cevap olarak kripto para saldırıları başlatıyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Üst düzey bir FBI yetkilisi bir konferansta, Amerika Birleşik Devletleri yaptırımlarının Kuzey Kore ’yi kripto paraları da içeren siber saldırıları başlatmaya yönelttiğini iddia etti. Yorumlar, 30 Mayıs tarihinde Güney Kore’de İngilizce yayın yapan haber kanalı Kore Herald tarafından alıntılandı.

ABD’nin düşünce kuruluşu Aspen Enstitüsü’nün düzenlediği bir etkinlikte konuşan FBI’ın siber güvenlik bölümünün genel müdür yardımcısı Tonya Ugoretz, finansal baskıların Kuzey Koreli devlet aktörlerini siber suçlara yönlendirdiğini söyledi.

Birçok kripto para saldırısının arkasında Kuzey Kore hackerları bulunuyor

Pyongyang’ın son yıllarda kripto para fidye yazılımı ve hırsızlığı içeren birçok büyük kampanyanın arkasında olduğundan şüpheleniliyor.

Bunlar, 2017’nin WannaCry’ı gibi küresel saldırılardan Güney Kore ve yakın ülkelerdeki borsalara yönelik hedefli hamlelere kadar uzanıyor.

Ugoretz, “Yaptırımların ekonomik bir etkisi var, bu yüzden siber saldırılar, kripto para madenciliği veya banka hırsızlığı gibi para kazanmanın bir yolu” dedi.

ABD Ulusal İstihbarat Teşkilatı altındaki Siber Tehdit İstihbarat Entegrasyon Merkezi’nin direktörü Erin Joe, FBI’ın kripto para ile ilgili saldırıların önlenmesine odaklandığını belirtti.

Kore Herald, “FBI’da ve hükümetin diğer bazı kurumları, kötü niyetli faaliyetlerde kullanılan kripto paraları durdurmanın yollarını aramaya çalışıyor,” dedi.

Yaptırımları aşmak isteyen diğer ülkeler de kripto para teknolojisini geliştirmeye çalışıyor

Siyasi ve ekonomik yaptırımları aşmak için bir silah olarak kripto paranın gerçek kapsamı ile ilgili tartışmalar ise devam ediyor.

Bazı kaynaklar, her ikisi de ağır ABD yaptırımları altında olan Venezuela ve Rusya gibi devletlerin, geleneksel finansal destek yokluğunda ülke zenginliklerini korumak teknolojinin geliştirilmesinde rol oynadığını iddia ediyor.

Aynı konferansta Rusya, Çin, İran ve devlet dışı aktörlerin tehditleri ile ilgili fikir alış verişleri de yapıldı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin