FBI’dan kripto para sahiplerine önemli uyarı!
FBI’dan kripto para sahiplerine önemli uyarı!

FBI: “Fiat paralar suçlular tarafından kripto paralara göre çok daha fazla kullanılıyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CNBC’ye konuşan FBI Mali Suçlarla Mücadele Başkanı Steve D’Antuono, kripto evrenindeki suçlar ve sahteciliklerde ciddi bir artış olmasına rağmen, fiat paraların hileli işlemlerde hala çok daha fazla kullanıldığını söyledi.

FBI kripto ve dijital varlık suçlarıyla mücadele için 21,6 milyon dolarlık fon ayırdı

D’Antuono, dijital para cezalarının sayısının arttığını, ancak suçluların dijital para birimleriyle karşılaştırıldığında hala fiat para kullanmayı tercih ettiğini söyledi.

Özellikle kripto para ve dijital varlıklar olmak üzere siber suçlarla yeterince mücadele edebilmek için FBI, 21,6 milyon dolarlık ek fon ayırdı.

D’Antuono, düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

İki ana suç akışı, ponzi şemalarına odaklanan dark web ve ICO’lar idi. 2017’nin sonundaki 20 bin dolarlık büyük Bitcoin patlamasından sonra kripto para birimlerine duyulan ilgi de aynı oranda arttı ve suistimalciler için bir katalizör görevi gördü.

“Siber suçların önüne geçeceğiz.”

Şef, FBI’ın kullanıcıları korumak ve suçluları cezalandırmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını açıkça belirtti.

Bu suçlar durdurulacak. Bilgisayar icat olduğunda siber suçlarla nasıl baş edeceğimize dair hiçbir fikrimiz yoktu, ama biz öğrendik ve uyarladık. Şu anda olan şu ki, tüm kripto parayla ilgili suçları ortadan kaldırmak için yapbozun parçalarını yavaş yavaş birleştiriyoruz.

Suçluların fiat paraya bağımlı olduğunun altını çizen D’Antuono sözlerini şöyle noktaladı:

Günün sonunda, suçluların fiat paraya ihtiyacı var çünkü yasa dışı dijital varlıklarını nakit olarak geri dönüştürecekler, bu da FBI gibi organizasyonların kanunsuz etkinliklere ayak uydurmasını kolaylaştıracak bir adım.

Özetle kripto paralaların doğrudan bir suç unsuru olmadığı yetkili ağızdan doğrulanmış oldu. FBI bu konuda yapacağı çalışmalarla yalnızca ABD’de değil, tüm dünyada önemli güvenlik iyileştirmeleri sağlanmasını mümkün kılacaktır.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Grafiklerle piyasalardaki son düşüşe genel bir bakış: Toparlanma gelecek mi?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin