featured
Çernobil Nükleer Santrali

Çernobil nükleer atıkları kripto para üretiminde kullanıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gizlilik odaklı kripto para olan Zcash üzerinde çalışan uzmanlar, ağın son gizlilik taahhütünde Çernobil nükleer atıklarını kullandılar.

Ryan Pierce ve Andrew Miller, geçen hafta yaptıkları etkinlikte “Powers of Tau” töreninde nükleer atıkları kullanarak kripto para ürettiler.

Çernobil nükleer atıkları Zcash üretiminde kullanıldı

Gizliliğin oluşturulması için işlemler, Illinois ve Wisconsin üzerindeki hava sahasındaki küçük özel bir uçakta deniz seviyesinden 3.000 feet yükseklikte yapıldı. Andrew Miller, gerekli bilgileri ajandasına ekledi.

Miller, düşük seviyeli gama ve beta radyasyonunun kaynağı olarak radyoaktif grafitin hareket ettiğini söyledi. 1986’da grafit Çernobil faciasında havaya uçurulan nükleer santralin çekirdeğinden getirilmişti. Jeneratöre bağlanan Geiger tüpü ile radyoaktif darbeler rakamlara dönüştürüldü ve daha sonra koda dahil edildi.

Miller şunları söyledi:

Entropinin kaynağı, Geiger tüpünü ve radyoaktif bir kaynağı kullanan, Ryan Piercetarafından yapılandırılan ve programlanan donanım tabanlı bir rastgele sayı üreticiden sağlanıyor.

Miller‘a göre grafit, sağlık riski taşımayacak tüm değerlerin altında radyasyon yaydı. Aslında yayılan radyasyon miktarı, insanların dünyada sahip oldukları arka perdedeki radyasyon seviyesinin sadece birkaç katı.

Uçak içerisindeki uzmanlar, süreç sırasında kötü niyetli kişilerin fırsattan istifade etmesini önlemek adına oldukça ciddi tedbirler aldı. Ayrıca Pierce ve Miller, radyoaktif kaynağın rastgele titreşim ürettiğinden emin olmak için veri toplayıcısına bir pil taktılar. Bu tedbirler aynı zamanda kodu üretmek için kullanılan tüm bilgisayarları ve yazılımları işlem sonrasında yok etmeyi de kapsıyor.

Sonuç olarak bu teoride, Zcash üretmek için tamamen rastgele ve özel bir kod parçası gerekiyor.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin