FBI ajanı: “Karaborsanın tüm işlemlerinin yüzde 10’unu Bitcoin işlemleri oluşturuyor.”
FBI ajanı: “Karaborsanın tüm işlemlerinin yüzde 10’unu Bitcoin işlemleri oluşturuyor.”

FBI ajanı: “Karaborsada Bitcoin kullanımı büyük ölçüde düştü.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paralara daha fazla yoğunlaşan ABD’li bir finans muhabiri, bir FBI ajanıyla yaptığı görüşmeden kesitler paylaştı. FBI ajanı, karaborsada Bitcoin işleminin kullanımının, artık yetkililerin işlemleri takip edebilmesinden dolayı, pratikte büyük ölçüde düştüğünü açıkladı.

FBI ajanı: “Karaborsanın tüm işlemlerinin yüzde 10’unu Bitcoin işlemleri oluşturuyor.”

Kripto para ve karaborsa davalarını yöneten FBI yetkilisi, ilk günlerde karaborsanın tüm işlemlerinin yaklaşık %90’ını Bitcoin’inin oluşturduğunu, ancak şu anda kripto para işlemlerinin yalnızca %10’luk bir dilimi oluşturduğunu açıklıyor. Finans muhabiri, FBI ajanının para birimi olarak Bitcoin’in karaborsa alanındaki işlemler için oluşturulduğunu ve işlem hacminin piyasa spekülasyonundaki artışla kesinlikle artacağını söylediğini de ekliyor.

Bu sözlerde de anlaşılacağı gibi, karaborsada Bitcoin’in kullanım düzeyinin korunabileceği ya da zamanla büyüyebileceği gerçeği ortaya çıkıyor. Şu anda, Bitcoin üzerindeki işlemler izlenebilir ve takip edilebileceği açık olsa da, FBI ajanı fırsatın, karaborsa ya da kara para aklama ile ilgili işlemlere ara vermeyi kolaylaştıracağı için otoriteyi memnun ettiğini belirtiyor.

“İnsanların kripto paralar hakkındaki düşüncesi yanlış.”

FBI yetkilisi, Bitcoin ve dijital para birimleri hakkındaki gerçekliğin insanların düşüncesinden uzak olduğu sonucuna varıyor. İnsanların Bitcoin işleminin tanımlanamayacağı ve kolayca izlenemeyeceği yönündeki düşüncelerinin aksine, yetkili dijital para birimlerinin aslında “sahte” olduğunu ve kolluk kuvvetlerinin işlemlerin IP adresini takip etmesinin kolay olduğunu söylüyor.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin