fatf
FATF kripto düzenlemeleri için düğmeye basıyor

FATF kripto düzenlemeleri için düğmeye basıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel para aklama ile mücadele eden FATF ‘den bir gözlemci, önümüzdeki yaz uluslararası kripto para düzenleme kurallarının yayınlanmaya başlanacağını söyledi.

Reuters’in Cuma günkü haberine göre, para aklamayla mücadeleye yönelik politikalar geliştirmek amacıyla 1989 yılında kurulan Fransa merkezli hükümetler arası kurum olan Mali Eylem Görev Gücü (FATF), kripto borsaları için ruhsatlandırma programlarını veya yönetmeliklerini yürürlüğe koymak zorunda kalacaklarını söyledi. Yeni kurallar altında muhtemelen dijital cüzdan sağlayıcıları ve  ilk para teklifleri (ICO) için finansal hizmetler sunan şirketler de yer alacak.

FATF 204 yargı uluslar arası yargı yetkilisi ile kripto düzenlemeleri konulu bir toplantı yaptı

Haber, bu hafta 204 küresel yargı yetkilisinin katıldığı ve kripto düzenlemelerini ve diğer konuları tartışıldığı FATF genel toplantısının ardından geldi.

Reuters ayrıca, FATF başkanı Marshall Billingslea’nın Haziran ayının, grubun kurallarını ve icra beklentilerini yayınlamaya başlayacağı ay olarak belirlediğini de bildirdi ve şöyle devam etti:

Haziran ayına kadar, standartlar hakkında ek talimatlar ve bunların uygulanmasını beklediğimizden bahsedeceğiz.

Temmuz ayında bildirildiği üzere, G20 üyesi ülkeler, Ekim 2018 tarihini, kripto para cinsinden küresel bir kara para aklama (AML) standardı üzerinde hareket için son tarih olarak belirlemişlerdi.

G20 ülkeleri ayrıca kripto parayı “yakın” takip eden FATF’yi  mevcut AML standartlarının kripto paralara nasıl uygulanabileceğini açıklaması için çağırdı.

Cuma günü yayınlanan bildiride şu ifadeler yer aldı:

Tüm ülkeler suç ve terörizm için sanal varlıkların kullanılmasını önlemek adına acil şekilde koordine hareket etmeli. Bu aşamalı  yaklaşımın bir parçası olarak, FATF, sanal varlık hizmeti sağlayıcılarını kontrol  ve denetleme de dâhil olmak üzere düzenlemeye yönelik risk temelli bir yaklaşım hakkında güncel bilgiler hazırlayacak. Ve sanal varlıklarla ilgili yasadışı faaliyetlerin tespiti ve araştırılmasına yönelik operasyonel ve kolluk kuvvetleri yetkililerine rehberlik edecektir. “

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin