Fed raporu sonrasında Stabilcoinler ile ilgili sesler çoğalıyor
Fed raporu sonrasında Stabilcoinler ile ilgili sesler çoğalıyor

Facebook’un rakibinden stablecoin hamlesi: Sosyal medya kullanıcıları artık para kazanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Latin Amerika sosyal ağ devi Taringa! MakerDAO ve e-cüzdan sağlayıcısı Airtm ile 27 milyon güçlü kullanıcı tabanı için stablecoin destekli puanlama sistemi başlatmak üzere ortak oldu. 7 Temmuz’da yayınlanan resmi bültene göre, gelişme Cuma günü Mexico City’deki Blockchain Zirvesi Latam’da açıklandı.

Ethereum tabanlı stablecoin: MakerDAO

Pilot program, “Taringa! Öncüler, ”şeklinde bildirildi. Kullanıcıları popüler platform içeriği oluşturma puanları ile ödüllendirecekler. Daha sonra bu puanlar Ethereum Blockchain tabanlı MakerDAO’nun stablecoin’i DAI haline getirilerek paraya dönüştürülebilir.

Taringa!’dan yapılan açıklamaya göre, programın kullanıcılara güvenli ve istikrarlı bir değer deposu sunması ve hükümetlerden ayrı finansal bağımsızlık sağlaması hedefleniyor. Sosyal ağ, çok sayıda ülkenin hiperenflasyon yaşadığı bir bölgede (Arjantin ve Venezüella gibi) önemli bir popülariteye sahip.

Facebook’a rakip olarak Arjantin’de çıkarıldı

Kullanıcıların ulusal para birimlerini kripto para birimleri ve diğer para türlerine dönüştürmelerini sağlayan e-cüzdan sağlayıcısı Airtm, Latin Amerika bölgesi bağlamında merkezsiz çözümlerin önemini vurguladı. Daha önce bildirildiği gibi, Taringa! 2015 yılında kullanıcılar için Bitcoin tabanlı bir gelir dağıtım sistemi başlatmak amacıyla Xapo cüzdan sağlayıcısı ile işbirliği yaptı.

Taringa! Facebook’a rakip olarak Arjantin’de çıkarıldı ve daha çok İspanyolca konuşan dünya ülkelerini hedefine aldı. Zuckerberg’in son zamanlarda açıkladığı Libra kripto para birimi projesinden farklı olarak açıkça tescilli olmayan bir stablecoin çözümü seçti. Ayrıca onaylanmamış duyumlara göre, Güney Amerika’nın çevrimiçi pazarı Mercado Libre’nin gelecekte Facebook’un Libra ağına ev sahipliği yapacağı belirtiliyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin