Facebook, Bitcoin ile ilgili paylaşımları yine sansürlemeye başladı
Facebook, Bitcoin ile ilgili paylaşımları yine sansürlemeye başladı

Facebook’un, İsviçre’de gizlice kripto şirketi kurduğu ortaya çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Reuters’e göre, sosyal medya devi Facebook İsviçre’de blokaj ve ödemelerde uzmanlaşmış Libra Network adında yeni bir finansal ve teknolojik bir şirket kurdu.

Facebook, Libra Network’ü bünyesine katıyor

Libra Network, Cenevre’de 2 Mayıs’ta kayıtlara işlendi. Facebook Global Holdings, şirketin hissedarı olarak tescil edilmiştir. Resmi belgeler, şirketin finansal ve teknolojik hizmetlerin yanı sıra yatırım faaliyetleri ve veri analizi ile ilgili yazılım ve altyapı geliştirmek istediğini göstermektedir.

Bu olay, Facebook’un kripto parası planlarının tam hızda hareket ettiğini gösteriyor. Şirketin gizli projesini 2019’da başlatması bekleniyor. Proje, Facebook Messenger’ın eski başkanı David Marcus’un öncülüğünde geliştiriliyor. Daha önce 2,5 yıl boyunca PayPal başkanlığı görevinde bulunan Marcus, Aralık 2017 – Ağustos 2018 tarihleri ​​arasında Coinbase kripto para borsasında yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Eski PayPal çalışanları Blockchain ekibinin büyük bir bölümünü oluşturuyor. Öte yandan, Facebook bu ay iki Coinbase yöneticisini işe aldı. Ayrıca, ABD Senatosu Bankacılık Komitesi, şirketin kripto para birimi için planları hakkında ayrıntılı bilgi sağlama talebiyle Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’e açık bir mektup gönderdi.

Facebook yeni şirket hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Son söylentiler , teknolojiyi geliştirmek için kullanılabilecek geçici 1 milyar dolarlık bir artışa işaret ediyor.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin