En büyük kripto borsalarından biri Londra’dan taşınıyor: Sebebi Brexit mi?
En büyük kripto borsalarından biri Londra’dan taşınıyor: Sebebi Brexit mi?

Bitstamp devasa Bitcoin satışının peşine düştü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitstamp kripto para borsasında yaklaşık 2000 BTC satışı için büyük bir sipariş verildi. Bu satış emri ile Bitcoin, bir gecede ani bir fiyat düşüşü yaşayarak 6.200 dolar seviyesine geriledi.

Bitstamp tüm borsaları etkiledi

Bu ani düşüş kaldıraçlı başka bir borsada büyük hareketlere neden oldu. BitMEX trader’ların 207 milyon dolar değerinde short (kısa) pozisyonları tasfiye oldu. BitmeX’teki sözleşmeler Bitstamp, Coinbase Pro ve Kraken’deki ortalama fiyatlara dayanıyordu. Bu nedenle, BitMEX’teki bu tasfiyeye, büyük ölçüde Bitstamp’taki 2.000 BTC’nin satışıyla 6.200 dolara düşen Bitcoin sebep olmuştur.

Yaygaranın odak noktası, bunun planlı bir operasyon olduğu gerçeğine dayanıyor. Bir Bitstamp açıklamasında, olayın araştırıldığı söylendi. Borsadan yapılan açıklama şu şekilde:

Bugün BTC/USDT işlem çiftimizde büyük bir siparişin işlendiğini ve sipariş defterini büyük ölçüde etkilediğini belirledik. Borsamızda büyük ölçekli faaliyetlere yol açan her bir vaka dikkatlice incelenir. Söz konusu olan eylem içinde yeni bir soruşturma başlatıldı.

Soruşturmadan ne çıkar henüz belli değil ama kripto sektöründe kural boşlukları fazlasıyla mevcut. Az bir güç olan veya gücünün fazlasıyla farkında olan çıkarları doğrultusunda piyasaya yön vermektedir. Bu durumda bize, bir çok borsa olmasına rağmen fiyat üzerinde bir bağımsızlık kazanılmadığını gösteriyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin