Bitmiyor… Facebook'un kripto projesi için bir engel daha
Bitmiyor… Facebook'un kripto projesi için bir engel daha

Facebook’un büyük başarısı: Libra, FINMA’dan lisans alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Reuters tarafından yayımlanan habere göre, Facebook tarafından yayınlanan Libra projesi şu anda FINMA olarak da bilinen İsviçre Finansal Piyasalar Denetleme Kurumu’ndan bir ödeme sistemi lisansı alıyor. İsviçre düzenleme kurumu, ülkede faaliyet gösterebilmesi için Libra’nın operasyonlarını, likiditesini ve daha fazlasını analiz edecek.

Libra İçin düzenleyiciler

Facebook, dünyadaki en büyük sosyal medya ağıdır. Geçtiğimiz Haziran ayında, Libra dijital varlık üzerinde çalıştıklarını açıkladılar. Böylece, kripto ile ilgili bir projede yer alan ilk FAANG şirketi Facebook oldu. Bununla birlikte, düzenleyiciler bu kripto para biriminin piyasadaki etkileri konusunda çok endişeliler.

FINMA, projenin küresel ödeme sistemine sosyal ağdan daha fazla karşılaştırılabilir olacağını açıkladı. Bu, şirketin risk yönetimini yönetmek için likidite ve sermayenin tahsis edilmesi nedeniyle ek gerekliliklere tabi olması gerektiği anlamına gelir. Düzenleyiciler tarafından tartışmalar sürerken, ABD Başkanı Donald Trump Libra hakkında düşüncelerini Twitter’da şöyle paylaştı:

Facebook’un “Libra kripto para birimi” çok az üne veya güvenilirliğe sahip olacak. Facebook ve diğer şirketler banka olmak istiyorlarsa, yeni bir banka sözleşmesi aramalı ve diğer bankalar gibi tüm bankacılık kurallarına uymalı.

Libra, stablecoin gibi çalışacak

Ayrıca, FINMA “bankacılık riskleri” için bankacılık düzenlemelerinin de uygulanacağını açıkladı. Ölçekler ayrıca farklı ülkelerden gelen bir fiat para sepeti ile de desteklenecek. Bu para birimlerinin büyük bir kısmı ABD doları olacak -toplam rezervin% 50’sini oluşturması bekleniyor – geri kalanında, Euro, Yen, Pound ve Singapur Dolar’ının oluşturması bekleniyor.

Libra’yı destekleyen birkaç teminatsız para birimi olacağından, kripto para birimi stablecoin gibi davranacak. Buna ek olarak, Libra, kısa vadeli devlet menkul kıymetlerini ve düzenlemeler tarafından kontrol edilecek diğer araçları kullanacak. Amaç 2020’de Libra’yı başlatmak. Ancak, Facebook dünyadaki düzenleyicilerin bu sanal para biriminde kendilerini rahat hissetmelerini sağlamak için birçok adım atmak zorunda kalacak.

FINMA, Facebook’un bazı ülkelerde faaliyet göstermeye başlamasına yardım edebilmesine rağmen, diğer yargı bölgeleri bu düzenlemeden memnun olmayabilir. G7 grubu, düzenleme sorunları zamanında ele alınmadığında projenin genişlemesine izin vermeyecekleri konusunda uyardı.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin