Kripto girişim sermayesi firması Blockchain Capital, Facebook'un kripto para projesi Libra’ya katıldı
Kripto girişim sermayesi firması Blockchain Capital, Facebook'un kripto para projesi Libra’ya katıldı

Facebook’tan eleştirilere cevap: Libra 2020’de çıkıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Libra Birliği başkanı, 2020 yılının ikinci yarısında Libra dijital varlığını lanse etmeye kararlı olduklarını açıkladı. Bu açıklama, düzenleyicilerin Facebook’un kripto para birimi ile ilgili baskılarını artırdıkları bir zaman dilimi içinde geldi.

Facebook’un Libra’sı 2020’de sahnede

Les Echos ile yapılan röportajda, Libra Derneği genel müdürü Bertrand Perez, 2020’nin ikinci yarısında Libra dijital varlığını piyasaya sürmek için çalıştıklarını açıkladı. Açıklama, Fransa makamlarının dijital varlık ile ilgili çok olumsuz yorumlarının ardından yapıldı. Fransa’nın Ekonomi ve Maliye Bakanı, Libra’nin ülke sınırları dahilinde faaliyet göstermesine izin vermeyeceklerini belirtti.

Libra, Facebook tarafından geliştirilen ve dünyadaki bireylerin finansal hizmetlere erişmesine yardım etmeyi amaçlayan dijital bir varlıktır. Bu sanal para birimi, Bitcoin (BTC) gibi diğer birçok dijital varlık kadar değişken bir fiyat almayacak. Libra, ABD doları, Euro, Japon Yeni, İngiliz Sterlini ve Singapur Doları dahil olmak üzere farklı ülkelerden gelen fiat para birimleri ile desteklenecek. Perez, bu yeni tokenle yeni para kaynakları oluşturmak istemediklerini açıkladı. Perez bu duruma ilişkin olarak şunları söyledi:

Yeni BlackRock olmak istemiyoruz. Bu nedenle, rezerv para biriminin sepetimizdeki merkez bankalarının federal para birimleri üzerindeki dengesizleştirici etkisine ilişkin korkuları bize asılsız görünüyor.

Libra, Çin Yuanı tarafından desteklenmeyecek

Terazi dijital para biriminin Çin Yuanı tarafından desteklenmeyeceğini belirtmekte fayda var. Bu çok önemlidir, çünkü ABD Senatörü Mark Warner, Çin’in Yuan’ı sepete eklemek için Facebook’u kullanabileceğini söyledi. Bu açıkça ABD doları üzerinde olumsuz etkisi olabilecek bir şeydir. Böyle bir durumda, Çin Yuanı tüm dünyada daha büyük bir etkiye sahip olabilir.

Facebook, bu dijital para biriminin ürettiği belirsizlik nedeniyle farklı yetki alanlarındaki düzenleyiciler ile zor anlar yaşamaktadır. Ülkeler fiili para birimleri ve ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerinden korkuyorlar. Ancak, Perez, bu düzenleyici sorunların, bu sanal para biriminin resmi olarak başlatılmasından önce çözülebileceğine inanmaktadır. Şirket bütün yılını, nihayetinde doğurabilecekleri tüm sorunları çözmeye adadı.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin